Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Σεβασμό στην αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου»

«Σεβασμό στην αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου»

dimarxeioΤην δική της ανησυχία για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στα σχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διαμορφώσει σε δικαστική αίθουσα του Εφετείου συνεδριακό χώρο του Υπουργείου Υγείας, που βρίσκεται παραπλεύρως του κτιρίου της Helexpo, εξέφρασε η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που σε ανακοίνωσή της επισημάνει:

«Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες ευσταθούν, βρισκόμαστε για μία ακόμα φορά αντιμέτωποι με μία Κεντρική Διοίκηση που μεθοδεύει ενέργειες χωρίς σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες και τους εκφραστές τους, τους Δήμους, αποφασίζοντας ερήμην τους. Οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν έχουν προωθήσει στην αποκέντρωση του Κράτους αλλά χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τις κοινωνίες μας υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της πόλης μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κεντρική Διοίκηση αποφασίζει να εγκαταστήσει τεράστιους χώρους μαζικής προσέλευσης ατόμων χωρίς να έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, επιβαρύνοντας επιπλέον τις ήδη επιβαρυμένες από τις μετακινήσεις μεγάλων κυκλοφοριακών όγκων γειτονιές της πόλης μας.

Και όλα αυτά χωρίς το ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος για την πόλη μας. Οι μέρες που το αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας «ζωντάνευε» από τις εκδηλώσεις πολιτισμού, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αφού η σημερινή κυβέρνηση επί των ημερών της δεν έχει παραχωρήσει ούτε μία φορά το αμφιθέατρο στον Δήμο προς χρήση αλλά ούτε και υπηρεσιών Υγείας έχουν επωφεληθεί οι πολίτες μας από τη φιλοξενία του ΕΟΠΠΥ στο Μαρούσι.

Στο παρελθόν δεν ρώτησαν την πόλη μας όταν με τους Ολυμπιακούς νόμους και τις υπερτοπικές χρήσεις που προέβλεπαν, αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία ολόκληρων γειτονιών.

Δεν ρώτησαν την πόλη μας όταν μετέφεραν το Υπουργείο Υγείας χωρίς προηγουμένως να συνεργαστούν με τη δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία για να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης.

Ευελπιστούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση η Κεντρική Διοίκηση να επιδείξει την απαραίτητη συνεργασία και να μην επιδείξει την ίδια αμετροέπεια και ασέβεια προς το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες που αυτός εκπροσωπεί.»

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης