Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Δήμος Αμαρουσίου προς Λ. Μαγιάκη: «Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν»

Δήμος Αμαρουσίου προς Λ. Μαγιάκη: «Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν»

dimos amarousiouΆμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρη Μαγιάκη, με αφορμή την τοποθέτησή του στο θέμα της μεταφοράς τμήματος του Εφετείου σε χώρο της HELEXPO. Σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή απαντά στον κ. Μαγιάκη, κατηγορώντας των πως «συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα». Αναλυτικά, αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη καθυστέρηση – ακόμα μια φορά -  ο κ. Μαγιάκης προσπαθεί, εν μέσω θερινής ραστώνης, να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα θέμα, το οποίο η Διοίκηση του Δήμου έχει επανειλημμένως αντιμετωπίσει και απαντήσει δημοσίως, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Είναι γνωστό σε όλους πως το θέμα του Golden Hall αλλά και του κτιρίου του Ομίλου Μυτιληναίου είχε την υπογραφή της Περιφέρειας και την συνυπογραφή των αρμοδίων Υπουργών κατόπιν της δημόσιας διαβούλευσης που είχε προηγηθεί. 

Συνεπώς δημιουργεί χωρίς λόγο και αιτία εντυπώσεις όταν γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια και την αποκρύπτει.

Οι πάντες όμως έχουν και γνώση και κρίση και καταλαβαίνουν.

Σε ό,τι αφορά την μεταφορά του Εφετείου γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαγιάκης την ξεκάθαρη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Είμαστε αντίθετοι, το έχουμε κάνει σαφές από την πρώτη στιγμή και μάλιστα τοποθετηθήκαμε επαρκώς εξηγώντας τους δυο κύριους λόγους που μας βρίσκουν αντίθετους αλλά και για την επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα προστεθεί στην περιοχή μας από την μεταφορά του Εφετείου.

  • Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με το parking που δεν υπάρχει στο εν λόγω κτίριο που θέλουν να στεγαστεί το Εφετείο κάτι που δεν συμβαίνει αντίστοιχα με ο Golden Hall και τον όμιλο Μυτιληναίου, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή που όμως αποδίδει ετησίως εκατομμύρια ευρώ.
  • Και ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ανταποδοτικότητα αφού ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα εισπράττει απολύτως τίποτα από το Εφετείο.

Δυστυχώς οι κεντρικές Κυβερνήσεις δημιουργούν δομές, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το ΕΚΕΠΥ, τον ΕΟΠΥΥ και άλλες κεντρικές δομές που βρίσκονται στον Δήμο μας,  δεν αποδίδουν τα Δημοτικά Τέλη, ενώ εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τον ΕΝΦΙΑ.

Δυστυχώς έχουν μάθει να μην συζητούν με τις τοπικές κοινωνίες και να μην αποδίδει απολύτως τίποτα η κρατική μηχανή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αναποτελεσματικότητα και η παράνοια του κράτους μπαταχτσή σε όλο της το μεγαλείο…

Οι επιπόλαιες και ανέξοδες αναλύσεις του κ. Μαγιάκη απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα, από τις θέσεις και από τους αγώνες της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.

Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν, κ. Μαγιάκη !»

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης