Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Το ΣτΕ έβαλε… Ψαλίδι στο κυκλοφοριακό

Το ΣτΕ έβαλε… Ψαλίδι στο κυκλοφοριακό

syllogoi psalidiouΟ δήμαρχος Γ. Πατούλης και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τους τοπικούς συλλόγους και δεσμεύτηκαν να επαναφέρουν σύντομα το μέχρι πρότινος ισχύον καθεστώς

Σε επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή» και του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου προχώρησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση αναίρεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας της εφαρμοζόμενης από το 2008 κυκλοφοριακής μελέτης στη γειτονιά του Ψαλιδίου, κατόπιν προσφυγής πολίτη.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι μετά την παραπάνω εξέλιξη και τη μη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο με ενισχυμένη πλειοψηφία της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ίσχυαν από το 2008 μέχρι την κοινοποίηση της απόφασης ακύρωσης, η διοίκηση προτίθεται να επαναφέρει το συντομότερο δυνατόν τη σχετική εισήγηση για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ελένη Βλάχου - Σταματάκη εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων για να μην υπάρξει επαναφορά στην πρότερη κατάσταση, ζητώντας, παράλληλα, η νέα κυκλοφοριακή μελέτη να φέρει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ψαλιδίου «Ζωοδόχος Πηγή», ο πρόεδρος Δημήτρης Θεοχάρης και το μέλος το Δ.Σ. Βασίλης Ξανθάκος, ανέφεραν ότι κατόπιν της επίσημης ενημέρωσής τους θα αναλάβουν να γνωστοποιήσουν το ζήτημα στα μέλη του συλλόγου και τους κατοίκους της συνοικίας ευρύτερα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κώστας Ρώτας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας του Δήμου.

enotripa anatrΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

«Αποκλειστικά υπεύθυνη η διοίκηση Πατούλη»

Για «θράσος και αλαζονεία» κατηγορεί η μείζων μειοψηφία τη διοίκηση Πατούλη, χαρακτηρίζοντάς την ως «αποκλειστική υπεύθυνη» για την κυκλοφοριακή αναστάτωση στο Ψαλίδι. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ έχει ως εξής:

«Προκαλεί αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία της διοίκησης του Δήμου και του ίδιου του κ. Πατούλη να ισχυρίζεται για το θέμα της ακύρωσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του 2008 της περιοχής Ψαλιδίου ότι “το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει προς ψήφιση νέα κυκλοφοριακή μελέτη… και θα υπερασπιστεί την ορθή επιλογή της να προφυλάσσει τον αστικό ιστό της γειτονιάς από τον κυκλοφοριακό φόρτο που δημιουργούν οι πολλές υπερτοπικές χρήσεις”. Γιατί περί θράσους πρόκειται όταν γνώριζε, ήδη από το 2016, ότι επίκειται η ακύρωση της απόφασης και δεν έκανε τίποτε σχετικό.

Όταν αφενός αγνόησε τις συστάσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος, ήδη από το 2010, να αναθεωρήσει ο Δήμος τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του 2008 ως παράνομες, αφετέρου τις υπερασπίστηκε με πάθος.

Όταν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον τοπικό Σύλλογο και κατοίκους της περιοχής είχε τεθεί επιτακτικά το θέμα της αναθεώρησης της κυκλοφοριακής μελέτης και εκτός από πομπώδεις και μεγαλόστομες υποσχέσεις δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Όταν το κυκλοφοριακό, μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων της περιοχής, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από αίτημα 14 συμβούλων της μειοψηφίας τον Ιούλιο του 2016 και πάλι χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα ή έστω και την παραμικρή απόπειρα επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης.

Η δημοτική αρχή μέσα στον πανικό της για το αδιέξοδο που οδήγησε τα πράγματα εξ αιτίας της αδιαφορίας της και της πιθανής βούλησής της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του “The Mall Athens”, κατηγορεί τώρα τη μειοψηφία ότι δεν στήριξε την απόφαση επικαιροποίησης μιας παράνομης μελέτης και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της.

Ας ασχοληθεί καλύτερα με τους δικούς της δημοτικούς συμβούλους που απουσίασαν από τη συνεδρίαση και ας μην αναζητά αλλού δεκανίκια για την πολιτική της.

Το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό και επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμα φορά. Οι επιδόσεις της δημοτικής Αρχής Πατούλη είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό στους δημότες, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα της πόλης».

psalidi googleΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Η μειοψηφία δεν στήριξε τις υπάρχουσες ρυθμίσεις»

Η απόρριψη της εισήγησης με τίτλο «Έγκριση ή μη της 52/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά: “Έγκριση ή μη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ΠΕ Ψαλιδίου μετά την 1592/2016 απόφαση ΣτΕ”» έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 Αυγούστου, κατά την τελευταία για το καλοκαίρι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατόπιν εκτενούς συζήτησης και δεδομένης της απουσίας αρκετών δημοτικών συμβούλων από την πλευρά της πλειοψηφίας (αλλά και της μειοψηφίας), η απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία για κανονιστικές αποφάσεις δεν επετεύχθη, καθώς όσοι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας βρίσκονταν στην αίθουσα, την καταψήφισαν.

Την επόμενη ημέρα η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής: «Η Διοίκηση του Δήμου κίνησε εγκαίρως τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να επαναφέρει τις ισχύουσες από το 2008 κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι την κοινοποίηση της απόφασης ακύρωσης.Συγκεκριμένα, αφού έλαβε την έγκριση με την υπ’ αριθμό 52/2017 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, βάσει της σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Υπηρεσίας, προώθησε την απόφαση για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία –μειοψηφουσών των παρατάξεων της μειοψηφίας– την απόφαση, αντί για ενισχυμένη πλειοψηφία, όπως προβλέπει ο νόμος για τις κανονιστικές αποφάσεις, με επακόλουθο την υποχρεωτική προσωρινή αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Ψαλιδίου.

Κατόπιν τούτου, η Διοίκηση του Δήμου δεσμεύεται –όπως έπραξε ήδη και προφορικά κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο– ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει προς ψήφιση νέα κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες ποιοτικής διαβίωσης των κατοίκων της γειτονιάς.

Η διοίκηση του Δήμου, έχοντας στο πλευρό της τους κατοίκους, θα υπερασπιστεί την ορθή επιλογή της να προφυλάσσει τον αστικό ιστό της γειτονιάς από τον κυκλοφοριακό φόρτο που δημιουργούν οι πολλές υπερτοπικές χρήσεις.

Τέλος, η Διοίκηση του Δήμου σταθερή στις αρχές της, δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή διαμπερούς κυκλοφορίας που θα επιβαρύνει επιπλέον μια κυκλοφοριακά ήδη επιβαρυμένη συνοικία, σεβόμενη τους συμπολίτες μας που διαμένουν εκεί».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης