Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας στο Μαρούσι

Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας στο Μαρούσι

eurwapaiki ebdomada kintikotitas fwtoΟ Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει για πρώτη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέχεια της συμμετοχής του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», η Γιορτή της Κινητικότητας φιλοξενείται στο Μαρούσι, με στόχο να διευρύνει την προσπάθεια προώθησης βιώσιμων μορφών μετακίνησης μέσα στην πόλη με σεβασμό προς το περιβάλλον.
Ο Γιώργος Πατούλης, καλεί όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» και να στείλουν το μήνυμα «επιλέγουμε να ζούμε φιλικά προς το περιβάλλον, εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».
Στο διάστημα αυτό έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από δράσεις με σκοπό την ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για τη μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.
Ανάμεσα στις δράσεις περιλαμβάνονται θεατρικά χορευτικά δρώμενα, βόλτες με το ποδήλατο, πεζοπορία, ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα, εκθέσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Οι δράσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 με την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους.
Κάθε χρόνο βραβεύεται από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η πόλη που θα επιδείξει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της στις δράσεις βιώσιμων και εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς.

Στην Εβδομάδα συμμετέχουν, επίσης, οι Ποδηλάτες Αμαρουσίου, Πεύκης & Ηρακλείου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης