Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Δύο βραβεία στον Δήμο Αμαρουσίου στα Best City Awards 2017

Δύο βραβεία στον Δήμο Αμαρουσίου στα Best City Awards 2017

marousi best city awards 2 MESA amarysiaΤην ανώτατη τιμητική επιβράβευση (Gold βραβεία) έλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου για την πρωτοπορία σε δύο τομείς του πυλώνα «Liveable City» (ΤΠΕ & Διακυβέρνηση, πολιτισμός & τουρισμός) .

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, όπου Εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και 11 επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Στο μήνυμά του σε βραβευμένους και συμμετέχοντες ο Γ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η φετινή ανταπόκριση των Δήμων μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει για 2η χρονιά τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλωστε, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας».

Τo Gold βραβείο στο Δήμο Αμαρουσίου για την εφαρμογή σε κινητές συσκευές («Δημότης Αμαρουσίου») παρέλαβε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημαντική αυτή διάκριση για το Δήμο μας και να σας συγχαρώ για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.  Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω, ότι στο Δήμο Αμαρουσίου είμαστε περήφανοι γιατί η πολιτική που εφαρμόζουμε έχει στο επίκεντρο τον πολίτη, προσπαθώντας να διορθώσουμε την καθημερινότητά τους. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες».

Επίσης, στο Δήμο Αμαρουσίου απονεμήθηκε το Gold βραβείο στην κατηγορία Σχεδιασμός & Δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Πολιτιστικών Υποδομών για το «ΕΤΕΡ ART 2021 – Το Πολιτιστικό Τοπίο – Γραμμική Διασπορά της Τέχνης κατά μήκος της Αττικής Οδού».

Το βραβείο παρέλαβε ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την επιστημονική συνεργάτη του Δήμου Άννα Βαφειάδου για την πρόταση της και στα στελέχη του Δήμου για την υλοποίηση με επιτυχία της πρότασης, για την οποία απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης