Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Προγραμματική συμφωνία για την Γεωργική Βιβλιοθήκη του ΙΓΕ

Προγραμματική συμφωνία για την Γεωργική Βιβλιοθήκη του ΙΓΕ

gewrgiki vivliothiki 1 MESA amarysiaΣύναψη προγραμματικής συμφωνίας με σκοπό την ψηφιοποίηση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης, των σημαντικών εγγράφων και του ιστορικού αρχείου του ΙΓΕ, συμφώνησαν το Ινστιτούτο και η Περιφέρεια.

Η σύναψη της προγραμματικής συμβωνίας επιβεβαίωσαν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η πρόεδρος του ΙΓΕ Άννα-Μαρία Γιάντση και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος. Η ψηφιοποίηση και η καταλογογράφηση μέρους του ιστορικού και επιστημονικού αρχείου της βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών θεωρείται σημαντικό έργο και κληρονομιά προς τον αγροτικό και επιστημονικό κόσμο, αλλά και όλους τους φίλους του Κτήματος Συγγρού.

Η πρόεδρος του ΙΓΕ Άννα-Μαρία Γιάντση επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να διασφαλίσουμε την διατήρηση όλης αυτής της σημαντικής και ιστορικής πληροφορίας του αγροτικού και πολιτιστικού τομέα ώστε να μην χαθεί με

την πάροδο του χρόνου. Επιπροσθέτως, στόχος μας είναι να μπορεί να είναι ευκολότερα προσβάσιμη αυτή η πληροφορία στον κόσμο που ενδιαφέρεται για το κτήμα Συγγρού και την ιστορία της γεωργίας που αφορά την χώρα μας μέσα στους

αιώνες, μέσα από επιστημονικά ιστορικά αρχεία και εκδόσεις, και που αυτά δυνητικά θα προβάλλονται μέσω μιας ανοιχτής ψηφιακής βιβλιοθήκης». Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος τόνισε: «Είναι μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν και με την παρούσα συνεργασία ευνοούνται οι συνθήκες για την υλοποίηση της. Είναι πολύ σημαντικό το αρχείο που έχει το ΙΓΕ στην κατοχή του για την ιστορία του Κτήματος Συγγρού και τους διαθέτες του κληροδοτήματος και θα πρέπει να το υποστηρίξουμε ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα προς τον ερευνητικό, επιστημονικό και αγροτικό κόσμο».

O αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την πρόεδρο του ΙΓΕ ότι η προγραμματική συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης