Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Συγγρου-σιακό κλίμα με νέα επίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στο ΙΓΕ

Συγγρου-σιακό κλίμα με νέα επίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στο ΙΓΕ

dasos syggrou MESA amarysiaΓια «ολιγωρία και εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών του Κληροδοτήματος Συγγρού» εγκαλεί ξανά το ΙΓΕ ο Δήμος Αμαρουσίου, λόγω της εκδήλωσης «People Run» στο δάσος.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, με επιστολή του προς την διοίκηση του Ινστιτούτου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του «για την χαρακτηριστική ολιγωρία που επιδεικνύει, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των σκοπών του Ιδρύματος και την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους του Κτήματος Συγγρού, την ώρα που δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για τη διοργάνωση lifestyle φιέστες με celebrities και διαφημιζόμενους χορηγούς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που απέστειλε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Επαμεινώνδας Γαρδέλης προς την πρόεδρο του ΙΓΕ Άννα - Μαρία Γιάντση και τα μέλη του Δ.Σ., με κοινοποίηση προς τον προϊστάμενο Δ/νσης του ΙΓΕ Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τη Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής επισημαίνεται: «Είναι γνωστό σε όλους του περιπατητές, η πλήρης εγκατάλειψη των δενδροκαλλιεργειών, των θερμοκηπίων αλλά και όλων των κτιριακών υποδομών, πλην των σχολείων και του πύργου. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι άκρως επικίνδυνα και αποτελούν εστία μόλυνσης. Ενώ λοιπόν ολιγωρείτε για όλα τα παραπάνω, κόπτεστε για φιέστες που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό του Κληροδοτήματος, τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε».

Ειδική μνεία γίνεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, με την οποία είχε καταγγείλει τις ενέργειες της Διοίκησης του ΙΓΕ, που αποσκοπούσαν στην εκμετάλλευση του Δάσους Συγγρού, με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Προαστείων. «Το γεγονός αυτό σπεύσατε να διαφημίσετε τόσο εσείς, όσο και ο κ. Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα» σημειώνεται στο έγγραφο.

Αναφέρεται επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχει δηλώσει με την απόφαση του ( αριθ. 315/2017), ότι θα προασπίσει το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού και θα διασφαλίσει τους σκοπούς της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού.

«Πρέπει να αντιληφθείτε επιτέλους, ότι αν συνεχίσετε να ενεργείτε εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος, οδηγείτε το ΙΓΕ σε απαξίωση, γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για την ίδια την υπόστασή του και οι ευθύνες για την διοίκησή σας θα είναι βαρύτατες», καταλήγει το έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου. 

«Φανταστικά σενάρια»

Την ίδια στιγμή, σχετικά με τις αναφορές στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο στην επιστολή του Δήμου Αμαρουσίου προς το ΙΓΕ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «People Run» (βλ. επάνω) κύκλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα σχολίασαν με καυστικό τόνο στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ: «Κάποιοι επί δεκαετίες ανεπάγγελτοι δημοτικοί παράγοντες προσπαθούν να εμπλέξουν το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου από τις αρχές Αυγούστου σε φανταστικά σενάρια περί δήθεν ζημιογόνων για το κτήμα Συγγρού ενεργειών, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις. Ας τους κρίνουν οι πολίτες». Παράλληλα, διευκρινίζουν, «προς αποφυγή παρερμηνειών» ότι η εκδήλωση στο κτήμα Συγγρού δεν πρέπει να συγχέεται  με τη διοργάνωση για δεύτερη χρονιά στο ΟΑΚΑ του αγώνα δρόμου Olympic Stadium Run στη μνήμη του Μαρουσιώτη γιατρού Νίκου Δούση - Ρασσιά (29 Οκτωβρίου).

Τι περιλαμβάνει η εκδήλωση

Το PeopleRun θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Κτήμα Συγγρού και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «περιλαμβάνει χρονομετρημένο αγώνα μεικτού terrain 4 και 8 χιλιομέτρων, αγώνα για παιδιά κάτω από 12 χρονών ανά ηλικία, επιμορφωτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και παράλληλες δράσεις (πριν και μετά τον αγώνα) σε συνεργασία με τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και live performances».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν:

- Γνωριμία με τον κόσμο των μελισσών & τη σύγχρονη μελισσοκομία, από ειδικούς

- Περιπλάνηση στον κόσμο των φυτών και των εντόμων.

- Ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπο και ενημέρωση για τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά

Η επιστολή

Η πλήρης επιστολή του αντιδημάρχου Επαμεινώνδα Γαρδέλη προς το ΙΓΕ έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι για 3η χρονιά διοργανώνετε την εκδήλωση - event People Run σε συνεργασία με το περιοδικό People και πλήθος χορηγών.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας, για το γεγονός ότι ενώ επιδεικνύετε χαρακτηριστική ολιγωρία σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των σκοπών του Ιδρύματος και την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους του κτήματος-δάσους για το οποίο είστε υπεύθυνοι, δείχνετε τόση σπουδή, για να διοργανώνετε lifestyle φιέστες με celebrities και διαφημιζόμενους χορηγούς, οι οποίοι μάλιστα θα διαθέτουν και τα προϊόντα τους στο κοινό, που θα συμμετέχει εντός του Κτήματος Συγγρού.

Είναι γνωστό σε όλους του περιπατητές, η πλήρης εγκατάλειψη των δενδροκαλλιεργειών, των θερμοκηπίων αλλά και όλων των κτιριακών υποδομών, πλην των σχολείων και του πύργου. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι άκρως επικίνδυνα και αποτελούν εστία μόλυνσης.

Ενώ λοιπόν ολιγωρείτε για όλα τα παραπάνω, κόπτεστε για φιέστες που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό του Κληροδοτήματος, τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε.

Να υπενθυμίσουμε σε εσάς, ότι με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, είχε καταγγείλει τις ενέργειες σας, που αποσκοπούσαν στην εκμετάλλευση του Δάσους Συγγρού, με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Προαστείων, γεγονός που σπεύσατε να διαφημίσετε τόσο  εσείς, όσο και ο κος Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα αλλά και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου δήλωσε με την απόφασή του (αριθ. 315/2017), ότι θα προασπίσει το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού και θα διασφαλίσει τους σκοπούς της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού.

Πρέπει να αντιληφθείτε επιτέλους, ότι αν συνεχίσετε να ενεργείτε εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος, οδηγείτε το ΙΓΕ σε απαξίωση, γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για την ίδια την υπόστασή του και οι ευθύνες για την διοίκησή σας θα είναι βαρύτατες».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης