Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Ατελείωτος ο καυγάς για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Μαρούσι

Ατελείωτος ο καυγάς για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Μαρούσι

swmateio ergazomenwn marousi MESA amarysiaΗ κόντρα για τις ιδιωτικοποιήσεις στον Δήμο Αμαρουσίου συνεχίζεται αμείωτη. Μετά τον ηλεκτροφωτισμό και την ανακύκλωση, σειρά παίρνει η σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ).

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε πρόσφατη σύσκεψη της διοίκησης με τους διευθυντές όλων των υπηρεσιών του Δήμου, στην οποία, όπως τονίζεται, ζητήθηκε από τον γ.γ. του Δήμου Γιώργο Διδασκάλου να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών που βρίσκονταν εκεί για να την παρακολουθήσουν και, αφού έγινε αυτό, στη συνέχεια ενημερώθηκαν ότι αντικείμενο ήταν η ανάθεση σε ιδιώτες της σύνταξης του νέου ΟΕΥ.

Η έντονη φρασεολογία και το περιεχόμενο της επιστολής απαντήθηκαν σε εξίσου καυστικό ύφος από τον γ.γ. του Δήμου, ο οποίος, αφού δηλώνει ότι «σε μια τεχνική συνάντηση οι συνδικαλιστές δεν είχαν κανέναν απολύτως ρόλο να παρευρίσκονται», προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουν συνδικαλιστική – κομματική καριέρα στις πλάτες του Δήμου Αμαρουσίου και των εργαζομένων θα πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση τους».

Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις.

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

«Σε ιδιώτες αναθέτει η διοίκηση τη σύνταξη του νέου ΟΕΥ»

«Η πολιτική κατάντια της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει όρια. Συγκεκριμένα τη Παρασκευή 6-10-2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Διοίκησης του Δήμου με το σύνολο των Διευθυντών του Δήμου Αμαρουσίου. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ). Τη σύσκεψη ζητήσαμε να τη παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι των δύο συνδικαλιστικών φορέων του Δήμου. Όμως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου με προκλητικό τρόπο απαίτησε οι εκπρόσωποι των σωματείων να περάσουν εκτός της αίθουσας, γιατί άραγε; Τι φοβάται η Διοίκηση του Δήμου και δεν θέλει τους εργαζόμενους και δη τα σωματεία στα πόδια της;

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Αν νομίζουν οι κύριοι της Διοίκησης ότι με τέτοια τερτίπια θα μας φοβίσουν είναι βαθιά γελασμένοι. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Όμως το τι δεν ήθελε η Διοίκηση του Δήμου να ακούσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Όπως μας αποκάλυψαν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της Διοίκησης που παρευρέθηκαν στη συζήτηση, ο νέος Οργανισμός θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία «διότι οι εργαζόμενοι» του δήμου δεν μπορούν να ανταποκριθούν, υλοποιώντας όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης όπως η στοχοθεσία αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συρρικνώνοντας υπηρεσίες με σκοπό στο μέλλον να περάσουν στα χέρια των εργολάβων αλλά και να χτυπήσουν τη Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και να ενισχύσουν τις ελαστικές μορφές εργασίας και τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 495 ευρώ.

Η ανάθεση του ΟΕΥ σε ιδιώτες θα επιφέρει ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις. Καλούμε τους εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ντίλερ. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν πωλείται.

Καλούμε τους Διευθυντές, τους προϊσταμένους να αντιδράσουν. Δεν μπορεί να τους αποκαλούν ανίκανους και τους ίδιους και το προσωπικό και να μη λένε κουβέντα.

Παράλληλα καλούμε και όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως θέσης να σταματήσουν κάθε διαδικασία όσο αφορά την αξιολόγηση (για την οποία πιέστηκαν) δηλώνοντας απεργία. Το τι εξυπηρετεί και αυτή η αξιολόγηση το γνωρίζουμε όλοι, έχει αναλυθεί. Και από τη συγκεκριμένη σύσκεψη διαλευκάνθηκε πλήρως ποια είναι η φιλοσοφία και η πολιτική της Διοίκησης του Δήμου αλλά και ποιο σκοπό έρχεται να παίξει η λεγόμενη αξιολόγηση και στοχοθεσία.

Καλούμε και όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Το θέμα μας αφορά όλους. Τώρα θα πρέπει να αντιδράσουμε, να σηκώσουμε κεφάλι. Να στείλουμε στα τσακίδια όλους αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι εκσυγχρονισμός είναι να ζούμε με 500 ευρώ, να παρακαλάμε για ένα πιάτο φαΐ».

Απάντηση του γ.γ. Δήμου Αμαρουσίου Γιώργου Διδασκάλου

«Εκφυλισμένες συνδικαλιστικές νοοτροπίες»

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ σε μια πολιτισμένη κοινωνία το υβρεολόγιο να υποκαθιστά τη σοβαρότητα, η υποκρισία την αλήθεια και η συντεχνιακή αντίληψη την ευθύνη.

Δυστυχώς, η χώρα μας πλήρωσε και πληρώνει ακριβά τέτοιου είδους συνδικαλιστικές αντιλήψεις κρατώντας την δέσμια σε λογικές που σε όλο τον σύγχρονο κόσμο έχουν εξαλειφθεί.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο εκσυγχρονισμός, η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση στον Δήμο Αμαρουσίου ενοχλεί.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε αρχές και αξίες επειδή ενοχλούνται οι ξεπερασμένες από την κοινωνία λογικές μιας μερίδας συνδικαλιστών.

Τα κομματικά τους ένσημα μπορούν να τα κολλήσουν στις κομματικές τους οργανώσεις και όχι στον Δήμο Αμαρουσίου.

Σε μια τεχνική συνάντηση της διοίκησης με τους 10 Διευθυντές του Δήμου Αμαρουσίου οι συνδικαλιστές δεν είχαν κανέναν απολύτως ρόλο να παρευρίσκονται.

Όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουν συνδικαλιστική – κομματική καριέρα στις πλάτες του Δήμου Αμαρουσίου και των εργαζομένων θα πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση τους.

Κόμματα, ταμπέλες “εκφυλισμένες” συνδικαλιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές δεν χωρούν στην Αυτοδιοίκηση.

Μόνο με σύνθεση, ενότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κοινό όραμα και αλληλεγγύη μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».  

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης