Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Το ΙΓΕ δεν είναι έρμαιο ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων»

«Το ΙΓΕ δεν είναι έρμαιο ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων»

dasos syggrou MESA amarysia copy copyΣκληρή απάντηση στο εξώδικο του Δήμου Αμαρουσίου για την φιλοξενία της εκδήλωσης «People Run» στο δάσος Συγγρού δίνει με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ).

Από την ανακοίνωση, η οποία αναφέρεται στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της νυν διοίκησης του Ινστιτούτου και εξαπολύει βολές εναντίον του Δήμου, ξεχωρίζει η αναφορά στην στήριξη της εκδήλωσης «People Run» από τον Όμιλο για την Unesco Βορείων Προαστίων, πρόεδρος της οποίας είναι η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης-Πεύκης και σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΙΓΕ έχει ως εξής:

«Είναι απαράδεκτη και προκλητική η συμπεριφορά ορισμένων που είτε προσπαθούν να καπηλευτούν το έργο του ΙΓΕ και να ασκούν μόνιμα αδικαιολόγητη και υπερβολική κριτική προς την διοίκηση και το έργο αυτής, με σκοπό είτε ιδιοτελώς να προβληθούν είτε να δημιουργήσουν υπόσταση και ρόλο ύπαρξης απαξιώνοντας το έργο μας.

Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι πως το ΙΓΕ δεν είναι έρμαιο ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων ή ιδιοκτησία κάποιων, αλλά ένα ΝΠΔΔ το οποίο επιχορηγείται με ελάχιστα χρήματα από το δημόσιο και κατ’ επέκταση από τον Έλληνα φορολογούμενο (η επιχορήγηση καλύπτει μόνο μέρος από την μισθοδοσία των 8 μονίμων υπαλλήλων του), και προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να υλοποιήσει τον σκοπό του κληροδοτήματος (ο οποίος είναι κυρίως η παροχή αγροτικής εκπαίδευσης και επιτυγχάνεται από τα σεμινάρια τα οποία υλοποιεί κάθε εξάμηνο), αλλά και να λειτουργεί αξιοπρεπώς προσπαθώντας να συντηρήσει τα 1.000 στρεμ. έκτασης και τις κτιριακές υποδομές του. Αν κάποιοι θεωρούν ότι το ΙΓΕ παρεκκλίνει του σκοπού του έχουν ανά πάσα στιγμή δικαίωμα να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη -υφιστάμενοι παράλληλα τις αντίστοιχες συνέπειες-, παρά να συκοφαντούν μέσω των ΜΜΕ και Μέσων Δικτύωσης προβάλλοντας τους εαυτούς τους, ειδάλλως να περιμένουν την νόμιμη και δικαιολογημένη αντίδραση του ΙΓΕ, που όλο αυτό το διάστημα έχει επιδείξει τεράστια υπομονή.

Το ΙΓΕ αναζητώντας νέους πόρους για την υλοποίηση των αναγκών του έρχεται σε επαφή και συνεννόηση συνεχώς και εγγράφως με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς που μπορούν να συντελέσουν στην υλοποίηση των αναγκών του. Στην προσπάθεια αυτή, η παρούσα διοίκηση  έχει φέρει  εις πέρας αρκετές διοικητικές και οικονομικές υποχρεώσεις που τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε καθυστέρηση (κυρίως λόγω καθυστερούμενων καταβολών οφειλών προς αυτό), είτε σε συρτάρια γραφείου. Τα τελευταία δύο χρόνια  και μετά από συνετή οικονομική διαχείριση η οποία στέφθηκε με επιτυχία και επαίνους μετά από ελέγχους από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του δημοσίου, έχει αποφασισθεί από την διοίκηση του ΙΓΕ να δρομολογηθούν προς υλοποίηση οι στόχοι και οι απαραίτητες ενέργειες που έχει θέση σε προτεραιότητα από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, όπως η υλοποίηση:

-         της γεωργικής ψηφιακής βιβλιοθήκης (έργο με την συνδρομή της  Περιφέρειας Αττικής)

-         περιφράξεις των καλλιεργούμενων εκτάσεων  και του κτήματος περιμετρικά (για την ασφάλεια αυτού και των πολιτών που κινούνται εντός, που ίσως δυσαρεστήσει κάποιους αφού δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση)

-         ανανέωση των καλλιεργειών

-         διαχείριση του δάσους (σχέδιο διαχειριστικό)

-         ανανέωση μισθωτηρίων με τον δήμο Αμαρουσίου για τα σχολικά κτίρια (κατόπιν συνάντησης με σκοπό τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, που κάποιοι αποτυχημένα προσπαθούν να τορπιλίσουν, και εκκρεμεί η διοικητική λύση για το πρακτικό μέρος της διαγωνιστικής διαδικασίας των τεχνικών μελετών, λόγω έλλειψης τεχνικής υπηρεσίας του ΙΓΕ βάση οργανογράμματος Π.Δ. 1988).

-         πιστοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΙΓΕ

Οι “φιέστες” λοιπόν αναφερόμενοι στο επερχόμενο “People Run 3”, όπως μειωτικά και με σκοπό απαξίωσης της Διοίκησης αποκαλούν κάποιοι, δεν είναι παρά ένας αγώνας δρόμου που δεν ζημιώνει τον οργανισμό αλλά αντιθέτως αποφέρει έσοδα καθώς και εξυπηρετεί την προβολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αγροπεριβαλλοντικού χαρακτήρα του ΙΓΕ, οι οποίες δραστηριότητες είναι και ο κύριος πόρος εσόδων του οργανισμού. Παράλληλα προάγει την κοινωνική παιδεία μέσω του αθλητισμού και του εθελοντισμού (εθελοντική αιμοδοσία και εθελοντές δότες μυελού των οστών κατά την διάρκεια της παραπάνω διοργάνωσης).

Οφείλουμε ως διοίκηση να ευχαριστήσουμε αυτούς που βοηθούν και στηρίζουν εμπράκτως το ΙΓΕ, και στέκονται δίπλα στις προσπάθειες του φορέα μας, και ενδεικτικά να αναφέρουμε την περιφέρεια Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Βορείων Προαστίων για την συμφωνία αναβάθμισης της ιστορικά πολύτιμης βιβλιοθήκης του ΙΓΕ, αλλά και τoν Όμιλο για την UNESCO των Βορείων Προαστίων και συγκεκριμένα την κα Πρόεδρο του, για την δήλωση υποστήριξής της στην διοργάνωση αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 22.10.2017 στο ΙΓΕ, και που δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να υποβαθμίζουν πριν ακόμα διεξαχθεί και να την αποκαλούν μια «φιέστα». Ακόμα να αναφέρουμε τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες που βοηθούν ανιδιοτελώς και σιωπηρά τον φορέα μας. κλείνοντας τα αυτιά τους στους ποικίλους «καλοθελητές».

Η εσωστρέφεια και ο συντηρητισμός δεν προωθούν τις δράσεις του φορέα μας και  πάγια θέση της Διοίκησης είναι η συμμετοχή  των δημοτών Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Μελλισίων αλλά και όλων των πολιτών στις δραστηριότητες μας. Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η διοίκηση του Ι.Γ.Ε. με απόφαση του Δ.Σ., προτίθεται να θέσει σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση θέματα συλλογικών δραστηριοτήτων που σκοπό έχει την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, ενεργοποιώντας τόσο τους συλλογικούς φορείς όσο και τους απλούς πολίτες».

«Η Μαρίνα Πατούλη και ο Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων στηρίζουν το PeopleRun 3»

O Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων υποστηρίζει το 3ο People Run, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς των ευρύτερων περιοχών των βορείων προαστίων, σε κάθε οικογένεια, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τις αθλητικές, εκπαιδευτικές-παιδαγωγικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Κτήμα Συγγρού. Ο Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων και η πρόεδρός του, Μαρίνα Πατούλη, θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την προώθηση δράσεων με κοινωνικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και αμφισβήτησης ανθρωπιστικών αξιών, ο Όμιλος υιοθετεί στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο τη νεολαία. Μέσα από συλλογικές δράσεις, με παιδαγωγικό, αθλητικό, περιβαλλοντικό και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, διαμορφώνει καλύτερες συνθήκες προόδου για όλους.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης