Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Το νερό και τα μάτια μας»

«Το νερό και τα μάτια μας»

ekdilwsi nero marousi 1Την ανάγκη προστασίας και σωστής διαχείρισης του νερού, του πιο πολύτιμου αγαθού για τη ζωή μας, ανέδειξε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης από το Δήμο Αμαρουσίου, με διοργανωτή τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Επαμεινώνδα Γαρδέλη, με θέμα «Η συμβίωση με το νερό ένα νόμισμα με δύο όψεις».

Ο κεντρικός ομιλητής Δρ. Δημήτριος Αλεξάκης, αναπληρωτής καθηγητής Τεχνολογικού Τομέα στο ΑΕΙ Πειραιά, χαρακτήρισε «πρωτοποριακή την ενημερωτική δράση του Δήμου Αμαρουσίου για το πολύτιμο στοιχείο της ζωής μας, το νερό», επισημαίνοντας το σοβαρότατο πρόβλημα της λειψυδρίας σε όλο τον κόσμο και την ανάγκη σωστής χρήσης, αναφέροντας πολλά παραδείγματα εξοικονόμησης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δίνοντας τα στίγμα των προσπαθειών στο Δήμο για την εξοικονόμηση πόρων, όπως είναι το νερό, υπογράμμισε ότι «η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το νερό αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα για την ανάγκη εξοικονόμησής του».

«Προτεραιότητα μας», σημείωσε, «είναι η εξοικονόμηση πόρων και σε αυτό πρωτεύοντα ρόλο έχει η εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών στη διαχείριση όπως συμβαίνει με την ανακύκλωση των υλικών, το νερό, κ.α.» και κατέληξε ως εξής: «Ό πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης ήταν στο επάγγελμα νερουλάς, γεγονός που μας δείχνει ότι το Μαρούσι αποτελούσε πάντα ένα τόπο με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα με πολλής καλής ποιότητας νερό. Αυτό το πολύτιμο στοιχείο θα πρέπει να διαχειρισθούμε με φροντίδα και σύνεση».

Από την πλευρά του, ο  αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Γαρδέλης αναφέρθηκε διεξοδικά στην εκπόνηση της μελέτης «Δίκτυο Αυτοματοποιημένου Ποτίσματος», που αφορά στη σύνδεση των 33 γεωτρήσεων που υπάρχουν στο Δήμο, με τους κοινόχρηστους χώρους.

«Με τη σύνδεση θα διασφαλίζεται η εξοικονόμηση νερού, θα παρακολουθούνται τυχόν βλάβες που θα προκύπτουν και ουσιαστικά θα συμβάλει στην ισομερή κάλυψη όλων των αναγκών σε νερό» υπογράμμισε ο Επ. Γαρδέλης και πρόσθεσε: «Έχουμε διενεργήσει χημικές αναλύσεις σε όλες τις γεωτρήσεις και επισκευή και συντήρηση του δικτύου, προκειμένου να αποφευχθεί η σπατάλη στη χρήση του»

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα ζωντανό διάλογο με τους παριστάμενους να συμμετέχουν ενεργά υποβάλλοντας ερωτήσεις στους ομιλητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ρώτας και Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Τσιπουράκης, Δημήτρης Καρλαύτης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης