Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Καταιγίδα» κατά Περιφέρειας και Καραμέρου ο Δήμος Αμαρουσίου

«Καταιγίδα» κατά Περιφέρειας και Καραμέρου ο Δήμος Αμαρουσίου

patoulis karamerosΜετωπική επίθεση κατά της Περιφέρειας και του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου εξαπέλυσε ο Δήμος Αμαρουσίου, κατηγορώντας τους για «ανέξοδες υποσχέσεις» για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Ο Δήμος παραθέτει τον κατάλογο με τις 10 μελέτες που έχει υποβάλει για αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της πόλης, ζητώντας από την Περιφέρεια «να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει πράξη αυτό για το οποίο την έταξαν οι πολίτες της Αττικής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 «Τα χιλιάδες ψέματα, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η υποκρισία της Περιφέρειας Αττικής, “πνίγηκαν” στις χιλιάδες τόνους λάσπης και νερού της Δυτικής Αττικής. Μέχρι εδώ!

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να δώσει λύση τώρα και να ξεκινήσει άμεσα η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Δυτική Αττική η Περιφέρεια Αττικής ελπίζουμε ότι πήρε το μάθημα της και διδάχθηκε αυτά που μέχρι σήμερα δεν ήθελε ή έκανε πως δεν καταλάβαινε.

Η ασύλληπτη  τραγωδία δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύψει την ανεπάρκεια και τις τεράστιες ευθύνες για αυτή την καταστροφή.

Ενάμιση χρόνο τώρα ο Δήμος Αμαρουσίου ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και συναισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας, έχουμε καταθέσει δέκα (10) ώριμες μελέτες αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις Πολεοδομικές ενότητες του Δήμου μας όπως:

1. Κοκκινιάς,

2. Αναβρύτων,

3. Σωρού,

4. Ν. Μαρούσι,

5. Παραδείσου,

6. Κέντρου,

7. Ν. Τέρμα,

8. Αγ. Νικολάου και Αγ. Φιλοθέης, καθώς και την μελέτη

9. «Έργων Διευθέτησης Ρέματος Σαπφούς»

Συνολικού Ποσού 19.115.000 ευρώ

Με αίσθημα ευθύνης και με πρωτοβουλία του Δήμου μας αλλά και με ιδίους πόρους συντάχθηκαν οι μελέτες που αποσκοπούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας και έχουν ως στόχο την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από μελλοντικές καταστροφές.

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να αναλάβει τις πολλές και σημαντικές της ευθύνες και να κάνει πράξη αυτό για το οποίο την έταξαν οι πολίτες της Αττικής.

Η ανοχή μας τελείωσε.

Δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα και δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποκριτική συμπεριφορά των αρμοδίων.

Δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό, άλλοι να διαχειρίζονται τα χρήματα μας και άλλοι να έχουν την ευθύνη για την διαχείριση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών.

Κάποιοι επέτρεψαν να μπαζωθούν τα ρέματα.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να μπαζωθούν και οι ευθύνες.

Αυτές θα πρέπει να πνίγουν και όχι η βροχή.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να δώσει λύση τώρα και να ξεκινήσει άμεσα η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου.

Τα χιλιάδες ψέματα, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η υποκρισία «πνίγηκαν» στις χιλιάδες τόνους λάσπης και νερού της Δυτικής Αττικής.

Μέχρι εδώ!»

«Με καναρινί αδιάβροχο στα κανάλια»

Στον απόηχο των όσων δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα στον απόηχο της κατεδάφισης του αυθαίρετου κτίσματος στο ρέμα Σαπφούς στο ύψος του Σωρού, με νέα του ανακοίνωση ο Δήμος κάνει λόγο για «ασόβαρο περιφερειάρχη» που θα πρέπει να «ζητήσει συγγνώμη για το ότι και με δική του ευθύνη καθυστερεί η χρηματοδότηση για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η ανακοίνωση, την οποία ο Δήμος συνόδευσε με την φωτό επάνω, από την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, η οποία προκάλεσε συζητήσεις, έχει ως εξής:

«Ο κ. Καραμέρος το πρωί εμφανίζεται στα κανάλια με καναρίνι αδιάβροχο για να “προστατευτεί” από τη βροχή καταγγελιών που δέχεται όλο αυτό το διάστημα για την ολιγωρία της Περιφέρειας και λίγο μετά, φορά το κοστούμι του αντιπεριφερειάρχη και καταγγέλλει το Δήμο Αμαρουσίου επειδή κάνει το καθήκον του και καθαρίζει το ρέμα Σαπφούς.

Δεν περιμένουμε υπευθυνότητα από έναν ασόβαρο Αντιπεριφερειάρχη, απαιτούμε όμως μια συγνώμη. Συγνώμη για το ότι και με δική του ευθύνη καθυστερεί η χρηματοδότηση αναγκαίων για το Μαρούσι έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά το γεγονός ότι ως Δήμος Αμαρουσίου έχουμε υποβάλει τις απαραίτητες μελέτες.

Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της περιφέρειας αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα της Αττικής.

Πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη για να πάνε οι ανίκανοι στα σπίτια τους;».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης