Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Χειμερινή εγρήγορση για την Πολιτική Προστασία

Χειμερινή εγρήγορση για την Πολιτική Προστασία

Synantisi Politikis Prostasias 1 MESA amarysiaH χειμερινή προετοιμασία και η αντισεισμική ετοιμότητα απασχόλησαν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου.

Ο σχεδιασμός, ο αποτελεσματικός συντονισμός και οι αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού για την περίοδο 2017 -2018, αλλά και σεισμικών φαινομένων συζητήθηκαν εκτενώς, υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρό του Συντονιστικού Οργάνου Γιώργο Πατούλη.

Εκτός από τον Αναστάσιο Χαχλάκη από την Περιφέρεια Αττικής και τους Αθανάσιο Σαγιά και Μαρία Μανουσάκη από τον ΟΑΣΠ, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: Από το Α.Τ. Αμαρουσίου ο υποδιοικητής Γεώργιος Ξηρός και ο υπαστυνόμος Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών ο υποδιοικητής Νικόλαος Κούρος, από το ΙΓΕ ο διευθυντής Γεώργιος Μπαλωτής, από το ΣΠΑΠ ο πρόεδρος Βασίλης Σιώμος και από το Δασαρχείο Πεντέλης ο προϊστάμενος Δασονομίας Αγίου Στεφάνου Κωνσταντίνος Μούγιος. 

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρέστησαν επίσης:
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Κατερίνα Ψάλτη, ο γ.γ. του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, η διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας Μαρία Σεραφετινίδου, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Βασιλική Σκίτσα και ο αρμόδιος υπάλληλος στα θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βασίλειος Πατέλης. 

Στην  τοποθέτησή του ο δήμαρχος ανέπτυξε το τρίπτυχο «πρόληψη- εκπαίδευση- ενημέρωση», για την αντιμετώπιση των έκτακτων και επικίνδυνων φαινομένων.
«Το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη και η ύπαρξη του κατάλληλου συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να είναι αποτελεσματική η κάθε παρέμβαση και δράση. Αυτός είναι ο στόχος και της σημερινής μας συνάντησης. Να συντονίσουμε το έργο μας και να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Καθοριστική είναι επίσης η εκπαίδευση των εθελοντών και η ενημέρωση των πολιτών, ώστε να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν για να προστατεύσουν τη ζωή τους», σημείωσε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Κράτους.

Ο δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στην «ελάχιστη ανταποδοτικότητα της Περιφέρειας προς το Δήμο Αμαρουσίου για αντιπλημμυρικά έργα», για τα οποία, όπως τόνισε, «έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες», ενώ αναφερόμενος στην πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρο Κόκκαλη και Βασίλειο Πατέλη για την εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση δήλωσαν, από την πλευρά τους, ότι είναι ετοιμοπόλεμοι να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, ανέφεραν ότι είναι έτοιμη να βοηθήσουν όπου χρειασθεί, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικά μέσα και εξοπλισμό.                                                  

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης