Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Παλεύουμε για μια πραγματικά αυτοτελή αυτοδιοίκηση»

«Παλεύουμε για μια πραγματικά αυτοτελή αυτοδιοίκηση»

magiakisΣτην κοπή της πίτας του Δήμου στο δημαρχείο παραβρέθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Λευτέρης Μαγιάκης και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα. Ψάλτη.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής ευχήθηκε «υγεία και προκοπή σε όλους τους δημότες για το 2018», τονίζοντας τα εξής:

«Έχουν περάσει ήδη οκτώ χρόνια που η πατρίδα μας, εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών, βρίσκεται σε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, τις συνέπειες των οποίας θα έχουμε για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

Μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινή του ζωή,  ένα άλλο αδυνατεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες του, ή κινδυνεύει να χάσει και την πρώτη κατοικία του από τους πλειστηριασμούς.

Από τη δική μας την πλευρά, της μείζονος μειοψηφίας, στηρίζουμε  τις ενέργειες του Δήμου, τους συλλογικούς  φορείς της πόλης, την Εκκλησία, τους απλούς πολίτες, που έμπρακτα και με την απαραίτητο σεβασμό στην αξιοπρέπεια αυτών των συμπολιτών μας, χωρίς να το διατυμπανίζουν, εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους, όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά όλο το χρόνο.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια ανέργων, επισφαλώς εργαζόμενων, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και παραδίδουν τη δημόσια περιουσία στα χέρια των δανειστών.

Προτρέπουμε τη νεολαία μας να αγωνιστεί μέσα στο 2018 για το δικαίωμα στην εργασία, ώστε η απογοήτευση να μετατραπεί σε ελπίδα  και να μην καταφεύγουν στη «νόμιμη» προσφυγιά.

Ευχόμαστε η χώρα μας να μην αποτελέσει μέρος του ανταγωνισμού των πολυεθνικών συμφερόντων που έχουν διαταράξει την ειρήνη στην περιοχή μας με πολέμους, εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Παλεύουμε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με πραγματική οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, με αναβαθμισμένο το ρόλο των αιρετών και των εργαζόμενων σε αυτή,  χωρίς ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών της. 

Ένα Δήμο που οι πολίτες θα  συμμετέχουν, θα τον θεωρούν δικό τους, ένα θεσμό που θα  συμπαρίσταται στα προβλήματα τους και θα αγωνίζεται απέναντι στις πολιτικές οποιασδήποτε Κυβέρνησης που υποβαθμίζει τις ζωές τους.

Ένα Δήμο που συνεργάζεται αρμονικά με την Περιφέρεια Αττικής για το καλό των πολιτών, χωρίς πελατειακές σχέσεις και μικροπολιτικούς ανταγωνισμούς από καμία πλευρά.

Ένα Μαρούσι με γερές τεχνικές υποδομές σε όλες τις γειτονιές του,  στην Παιδεία, τον  Πολιτισμό, τον Αθλητισμό. Μια πόλη που η ποιότητα ζωής των πολιτών και η τοπική ανάπτυξη  θα είναι πάνω από τα συμφέροντα των μεγάλων υπερτοπικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης