Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Σωματείο Εργαζομένων: «Απεργία για το πολυνομοσχέδιο»

Σωματείο Εργαζομένων: «Απεργία για το πολυνομοσχέδιο»

swmateio ergazomenwnΤην απόφασή του για 24ωρη απεργία κατά την ημέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει, αναλυτικά, τα εξής:

«Συναδέλφισσες-φοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης ετοιμάζει να φέρει πολυνομοσχέδιο εμπεριέχοντας το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

 • Χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία.
 • Μειώνουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς μας και τις συντάξεις.
 • Προχωρούν σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
 • Προχωρούν σε περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά επιχειρεί να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους, να σπείρει αυταπάτες και αναμονές. Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφουν τα κυβερνητικά στελέχη πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι "αέρας κοπανιστός" ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός.

 Η δήθεν «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα είναι τόσο δίκαιη που θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Τώρα γενικός ξεσηκωμός. Αντεπίθεση.

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Αποτελούν το μακρύ χέρι, το στήριγμα των κυβερνήσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.  Με τη στάση τους όχι απλά βοηθούν και στηρίζουν την κυβέρνηση, δίνοντας χώρο και χρόνο για να περάσει κάτω από πέπλο σιωπής μια σειρά από αντιδραστικές, αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αποδεικνύουν την πλήρη συμφωνία και ταύτιση τους, στις πάγιες θέσεις των βιομηχάνων και της μεγαλοεργοδοσίας, που υλοποιούν από κοινού όλα τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε. Να μην τολμήσουν να φέρουν νομοσχέδιο που θα βάζει εμπόδια στη ζωή και τη δράση των σωματείων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με απόφαση του προκηρύσσει 24ώρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.

 • Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
 • Απεργούμε για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
 • Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
 • Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
 • Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.
 • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
 • Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους».

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης