Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Πυρά κατά Δούρου για μη ένταξη μελέτης για οδική ασφάλεια

Πυρά κατά Δούρου για μη ένταξη μελέτης για οδική ασφάλεια

kokkalis«Ενώπιον των ευθυνών της» θέτει την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στο Δήμο Αμαρουσίου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Κόκκαλης, μετά τη μη ένταξη της «ώριμης και με πλήρη επάρκεια» σχετικής τεχνικής μελέτης οδικής ασφάλειας στο πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2018 της Περιφέρειας Αττικής. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την οδική ασφάλεια των πολιτών υπέβαλε από 30/1/2017, στην Περιφέρεια τεχνική μελέτη για χρηματοδότηση του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου».

Η τεχνική μελέτη κρίθηκε επαρκής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και με έγγραφό της ενημέρωσε τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, προκειμένου να προχωρήσει η σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου. Εν τούτοις, αν και εγκρίθηκε από την ίδια τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, η τεχνική μελέτη δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2018 της Περιφέρειας Αττικής. Μετά από την παραπάνω απόφαση που «προκαλεί αλγεινή εντύπωση», όπως αναφέρει, ο αντιδήμαρχος επισημαίνει τα εξής: «Αν και είναι θετικό, το γεγονός ότι οι υπόλοιποι Δήμοι και ιδιαίτερα οι όμοροι με το Δήμο Αμαρουσίου χρηματοδοτούνται για έργα οδικής ασφάλειας, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ούτε το εύρος, ούτε τον κυκλοφοριακό φόρτο του Δήμου Αμαρουσίου, δεν χρηματοδοτείται ανάλογα ο Δήμος Αμαρουσίου, γεγονός που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και πλείστα ερωτηματικά για τον τρόπο κατανομής των κονδυλίων.

Η Περιφέρεια Αττικής εισπράττει πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη μεταβίβασης οχημάτων στην Αττική, τα οποία δεν διαθέτει ως όφειλε δίκαια και αναλογικά. Θα πρέπει να σταματήσει η κα Δούρου να χρησιμοποιεί τα χρήματα των πολιτών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η αποκλειστική ευθύνη για τα οποιαδήποτε θέματα οδικής ασφάλειας προκύψουν στο Δήμο Αμαρουσίου βαρύνουν απόλυτα την Περιφερειάρχη Αττικής και Ρένα Δούρου. Είναι απόλυτα εκτεθειμένη στην συνείδηση των πολιτών, αλλά και στις όποιες ευθύνες αναζητηθούν σε περίπτωση κάποιου συμβάντος, λόγω κακής συντήρησης του οδοστρώματος. Τι θα απαντήσει η κα Δούρου στους πολίτες του Αμαρουσίου; Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, η μελέτη έχει υποβληθεί και έχει εγκριθεί από τα ίδια τα όργανα της Περιφέρειας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στους πολίτες, θα συνεχίσει να διεκδικεί προς όφελος τους, με συνέπεια στη δέσμευσή του και με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να λάβει αυτά που του οφείλουν. Ευελπιστούμε, η Περιφέρεια Αττικής να αντιληφθεί εγκαίρως το ατόπημά της και να επανορθώσει με την ένταξη της μελέτης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης