Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Ψηφιακή» συνεργασία Αμαρουσίου - Ζίντελφινγκεν

«Ψηφιακή» συνεργασία Αμαρουσίου - Ζίντελφινγκεν

marousi psifiako grafeio 1Σύμφωνο δημιουργίας Ψηφιακού Γραφείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπέγραψαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον δήμαρχο Ζίντελφινγκεν της Γερμανίας Μπέρντ Φέρινγκερ.

Ο Γ. Πατούλης, αφού καλωσόρισε στο δημαρχείο Αμαρουσίου την Γερμανική Αντιπροσωπεία, τους ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία που έχουν αναπτύξει, τονίζοντας ότι «η σημερινή ημέρα είναι η συνέχεια των στενών δεσμών ανάμεσα στους δύο Δήμους».

«Άλλωστε», όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης, «το θέμα της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενώνει τις δυο χώρες ακόμη περισσότερο αφού οι διαφορετικοί πολιτισμοί μπορεί να συνθέσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για άλλες πόλεις και να μεταλαμπαδευτεί μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε ότι «η κίνηση αυτή δείχνει και την τάση της πολιτικής καθώς η σύγχρονη τεχνολογία βοηθάει στην καθημερινότητα τον σύγχρονο πολίτη που με γοργούς ρυθμούς απαγκιστρώνεται από την δαιδαλώδη γραφειοκρατία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «προχωράμε άμεσα στη σύσταση της ομάδας εργασίας των δύο δήμων ώστε πολύ γρήγορα να υλοποιήσουμε το όραμα της “έξυπνης πόλης”, της “έξυπνης πρωτεύουσας” και αργότερα της “έξυπνης Ελλάδας”».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Ζίντελφινγκεν Μπέρντ Φέρινγκερ ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη «για την εγκάρδια υποδοχή και την εξαιρετική συνεργασία», αναφέροντας ότι «το θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μπορεί να φέρει τόσο τις δυο χώρες όσο και τους δυο δήμους ακόμα πιο κοντά».

Ο Μπ. Φέρινγκερ προχώρησε σε εκτενή ενημέρωση των πρωτοβουλιών στο θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δήμο του Ζίντελφινγκεν και συνεχάρη τον Δήμο Αμαρουσίου για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής.

  

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης