Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Παρουσίαση του βιβλίου Ναξάκη για την παράδοση Οτζαλάν

Παρουσίαση του βιβλίου Ναξάκη για την παράδοση Οτζαλάν

patoulhsΤο βιβλίο «Οτζαλάν η παράδοση ενός συμμάχου» του αρχιπλοιάρχου Αντώνη Ναξάκη παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Στο έργο καταγράφονται όλες οι συγκλονιστικές μαρτυρίες, τα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, οι άνωθεν κυβερνητικές εντολές, που φέρνουν στο φως την πραγματική εικόνα των γεγονότων.         

Στο καλωσόρισμα του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον συγγραφέα για την εμπεριστατωμένη ανάλυση και καταγραφή που μεταφέρουν τον αναγνώστη στην πρώτη γραμμή των γεγονότων.

Αναφερόμενος δε στη σπουδαιότητα του βιβλίου τόνισε: «Την ιστορία μας πρέπει να τη γνωρίζουμε, ιδιαίτερα οι νέοι μας, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος», ενώ παραλληλίζοντας τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με τα συμβάντα στα Ίμια, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η συνεχής υποχώρηση της Ελλάδος ενθαρρύνει την Τουρκία να προχωρεί σε νέες προκλητικές ενέργειες, τόσο στο Αιγαίο και στη Θράκη, όσο και στην Κύπρο».

Παίρνοντας το λόγο ο συγγραφέας Αντώνης  Ναξάκης σημείωσε:

«Συνέταξα το χρονικό που έχετε στα χέρια σας, περιγράφοντας μία ακόμη εθνική ντροπή, της παράδοσης ενός συμμάχου στους εχθρούς του, που είναι και δικοί μας εχθροί, την Τουρκία. Σκοπός αυτού του ταξιδιού πίσω στο χρόνο είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς της Ελλάδος που έρχεται, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες μας να μην δουν ξανά τέτοιες εικόνες εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης να αποθανατίζονται.Κλείνω αυτή την αναδρομή, με την ευχή και την ελπίδα να δούμε την Ελληνική Σημαία να ανεμίζει ξανά στις βραχονησίδες των τριών ηρώων.Έτσι πρέπει να μετονομασθούν τα Ίμια προς τιμήν του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού που θυσιάστηκαν εκεί».

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, Β’ Πειραιώς, ο βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας και τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ Ιωάννης Θ. Μάζης, ο αντιναύαρχος ε.α. επίτιμος αρχηγός στόλου, διευθυντής Ιδρ. Αικατερίνης Λασκαρίδη Κωνσταντίνος Ι. Μαζαράκης – Αινιάν, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η διδάκτωρ Ιστορίας Οξφόρδης Μ. Βρετανίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ARCADIA Κατερίνα Παλιού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων ηρώων στα Ίμια και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κένυα επί εποχής Οτζαλάν Γιώργος Κωστούλας και η τότε σύζυγος του πεσόντα ήρωα Υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση Ειρήνη Ζωγραφάκη. Επίσης, οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης και Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, ενώ παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Κώστας Ρώτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας  Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης