Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Περισσεύουν οι υποσχέσεις για τις Εργατικές Κατοικίες»

«Περισσεύουν οι υποσχέσεις για τις Εργατικές Κατοικίες»

mesa magiakhsΣυνάντηση με τον σύλλογο Εργατικών Κατοικιών «Άγιος Κωνσταντίνος» είχαν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης:ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Μαγιάκης, ο αντιπρόεδρος του Σώματος Πέτρος Κούκουζας και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ψάλτη βρέθηκαν την Πέμπτη 8 Μαρτίου στα γραφεία του συλλόγου, ύστερα από σχετική πρόσκληση.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του οικισμού των Εργατικών που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συλλόγου παραμένουν άλυτα από τη δημοτική Αρχή.Όπως τόνισαν τα μέλη του Δ.Σ. και οι κάτοικοι που παραβρέθηκαν. «ακούμε μόνο υποσχέσεις από τη δημοτική Αρχή επί χρόνια, αλλά λύσεις δεν βλέπουμε».

Η καθαριότητα του οικισμού, η περιποίηση του πρασίνου, το κυκλοφοριακό πεζών και οχημάτων, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών, το τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης εντός του οικισμού από τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους των παρακείμενων εταιριών, η εγκατάλειψη των κοινόχρηστων χώρων και του οικόπεδου Μαδούρου, ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός, η μειωμένη ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού, η έλλειψη ανελκυστήρων σε πολλές πολυκατοικίες είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους, χωρίς να δίνονται λύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διευθέτηση του ρέματος της Σαπφούς από την Κηφισίας μέχρι και  την οδό Διονύσου και η διακοπή υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ για το πότισμα των κοινόχρηστων χώρων, λόγω αντιδικίας της με το Δήμο.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για μείωση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων στην περιοχή που λόγω του ύψους των επιβαρύνουν με ΕΝΦΙΑ δυσανάλογα μεγάλο τα χαμηλά εισοδήματα των κατοίκων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν στους κατοίκους ότι «η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα  των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία οκτώ χρόνια, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής που προτιμά να εντοπίζει το ενδιαφέρον της στα έργα βιτρίνας, ενώ αφήνει στην εγκατάλειψη και δεν ενδιαφέρεται για τις εκτός κέντρου περιοχές της πόλης».

Χαρακτηριστικά για το θέμα των ανελκυστήρων, επισήμαναν ότι «η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν προσπαθεί για τη λύση του αλλά και απένταξε το έργο από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου» και υποσχέθηκαν να αναδείξουν τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συνδράμουν στις ενέργειες του συλλόγου προς το Δήμο και την ΕΥΔΑΠ.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης