Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτισμός>H «κόκκινη μνήμη» μιας γυναικείας κακοποίησης

H «κόκκινη μνήμη» μιας γυναικείας κακοποίησης

Untitled gkiΜε επιτυχία ανέβηκε στο Μαρούσι η αυτοβιογραφική θεατρική παράσταση της Πολύνας Γκιωνάκη «Κόκκινη Μνήμη» για τη γυναικεία κακοποίηση, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι μνήμες μιας γυναίκας, της Πολύνας Γκιωνάκη από τη φοβισμένη ζωή της με τον άνθρωπο που την κακοποιούσε ψυχικά και σωματικά ξυπνούν παραστατικά επί σκηνής στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, στέλνοντας μήνυμα που μας αφορά όλους «να σπάσει η σιωπή, γιατί η βία είναι έγκλημα».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μετά τις θερμές ευχές του σε όλες της γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά της θεατρικής παράστασης και προσωπικά της Π. Γκιωνάκη, στην ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπιση της κακοποίησης.

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ζωή, ελευθερία, ψυχική και σωματική ακεραιότητα. Είναι χρέος όλων μας να εντείνουμε τις προσπάθειες μας με σκοπό την εξάλειψη κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών, η οποία αποτελεί συμπεριφορά προσβλητική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Η πρωτοβουλία της κας Γκιωνάκη είναι αξιέπαινη προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε σε όλες τις παριστάμενες από ένα τριαντάφυλλο μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του.                 

Την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη και Κώστας Ρώτας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα - Καλαντζάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Βλάχου - Σταματάκη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Το τριήμερο αφιέρωμα του Δήμου Αμαρουσίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στις 08:00 μ.μ. , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βας. Σοφίας 9& Δ. Μόσχα) με την ημερίδα: «Η Υγεία της Γυναίκας.» Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Χρήστος Παπασιδέρης, Αγγειοχειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Γιώργος Κολλιόπουλος, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Επιμελητής Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου»

Δημήτρης Δανιάς, Οικογενειακός Σύμβουλος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Αμαρουσίου θα προσφέρει δωρεάν ιατρικό – διαγνωστικό έλεγχο από τους ιατρούς ομιλητές σε όλες τις γυναίκες που θα παραβρεθούν στην ομιλία.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 11 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασιλίσσης Όλγας 12, Σταθμός Η.Σ.Α.Π) με το ανοικτό πρόγραμμα γυμναστικής «ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ με την Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή».

Η Ολυμπιονίκης και γυμνάστρια Πηγή Δεβετζή θα γυμνάσει και θα δώσει συμβουλές

στις συμμετέχουσες με στόχο την Υγεία και την Ευεξία της Σύγχρονης Γυναίκας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου 2132038000.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης