Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτισμός>«Ζεστή» παραδοσιακή ρεβυθάδα των Κεραμιστών Αμαρουσίου

«Ζεστή» παραδοσιακή ρεβυθάδα των Κεραμιστών Αμαρουσίου

inΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παραδοσιακή Ρεβυθάδα του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου

ρίχνοντας αυλαία στη 55η Πανελλήνια Έκθεσης Κεραμικής.     

Παρουσία πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό τη αιγίδα του Δήμου, συνεχάρη τους κεραμίστες που κρατούν άσβεστη την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής στο Μαρούσι, εκφράζοντας τη σταθερή βούληση το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής κληρονομίας για την πόλη.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους κεραμίστες μας, που με αγάπη και μεράκι συνεχίζουν, αλλά  και εξελίσσουν την κεραμική τέχνη, που είναι η ιστορία μας, είναι το Μαρούσι μας. Ο ιδιαίτερος αυτός χώρος, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς είναι συνυφασμένος με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω τους κεραμίστες και την κεραμική τέχνη, ως αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού πολιτισμού και της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Νικόλαος Βαλλάτος, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά το δήμαρχο κ για την στήριξή του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κρατικό ΙΕΚ Κεραμικής που λειτουργεί από φέτος στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, στο οποίο όπως υπογράμμισε οι μεταλυκειακοί σπουδαστές με την αποφοίτησή τους θα έχουν όλα τα εφόδια για να εξελιχθούν στη νέα γενιά κεραμιστών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γεώργιος Καραμέρος, ο οποίος παραβρέθηκε στη ρεβυθάδα, με ανάρτησή του στα social media τόνισε:«Η φετινή παραδοσιακή ρεβυθάδα στον χώρο των Κεραμιστών στο Μαρούσι είχε εφέτος μία καλή είδηση. Την ίδρυση μετά από ενέργειες των Κεραμιστών και του Υπουργείου Παιδείας, ΙΕΚ αγγειοπλαστικής που θα ενισχύσει τον χαρακτήρα του χώρου, τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και φυσικά την διάσωση και διάδωση της Τέχνης.Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με την Ένωση Κεραμιστών στο πλαίσιο του cluster Discover North Athens».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών βράβευσαν με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στην Κεραμική στο Μαρούσι, τους  παλαίμαχους αγγειοπλάστες κεραμίστες Χαράλαμπο Ηλιάκη, Πανώριο Ζερβό και Ιωάννη Τούντα.

Επίσης και τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου Άγγελο Πολύδωρο εκ μέρους της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, την Σοφία Ζέρβα εκ μέρους του «Αθμόνιου Βήματος» και τον Γιάννη Μπολέτη εκ μέρους του «Ερμή Αμαρουσίου».Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Μετά το σερβίρισμα της Ρεβυθάδας, υπό τους ήχους παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, ακολούθησε χορός με τη συμμετοχή των παρισταμένων.

Παρέστησαν επίσης  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βραχνός,  οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώναδας Γαρδέλης, Ρένα Χαλιώτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κων/νος Ρώτας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Βλάχου- Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Λευτέρης Μαγιάκης, Κατερίνα Ψάλτη, Ηλίας Γιαννακάκος, Μαίρη Καρανάσιου.

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης