Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Τοπικές Δράσεις>Νέα φωτιά στον χώρο πέριξ του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ

Νέα φωτιά στον χώρο πέριξ του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ

fotia amaxostasio amarysiaΣυνεχίζονται οι εμπρηστικές ενέργειες σε καθημερινή βάση στο χώρο πίσω από το αμαξοστάσιο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για την 6η εμπρηστική προσπάθεια στο σημείο σε διάστημα ενός μήνα, με τις τρεις τελευταίες να έχουν σημειωθεί τις τρεις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και της Πυροσβεστικής έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος οι φωτιές να επεκταθούν στην οικιστική ζώνη.
Το φαινόμενο των εμπρησμών τον τελευταίο μήνα έχει λάβει διαστάσεις μπαράζ, καθώς συνολικά έχουν σημειωθεί δέκα περιστατικά φωτιάς με εμπρηστικά χαρακτηριστικά.
Η διοίκηση του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες προς τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να εντοπιστεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι των φωτιών που στόχο έχουν να πλήξουν το Μαρούσι.

«Για δεύτερη χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο φαινόμενο. Πέρυσι καταμετρήθηκαν περισσότερα από 25 περιστατικά εμπρησμού στη διάρκεια του καλοκαιριού και βλέπουμε να ακολουθείται η ίδια τακτική και φέτος, με την ίδια αμείωτη ένταση. Είμαι βέβαιος ότι οι κύριοι αυτοί όταν βρεθούν ενώπιον των αστυνομικών Αρχών θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τη δράση τους και τα δύο αυτά χρόνια», ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή και τη νέα απόπειρα εμπρησμού.
Στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος τονίζει ότι «βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με τη συνδρομή και των υπόλοιπων δυνάμεων – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ΣΠΑΠ – επεμβαίνει με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε συμβάν φωτιάς» και προσθέτει: «Η Διοίκηση του Δήμου καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική στο 199 για κάθε εστία φωτιάς ή ύποπτη κίνηση που εντοπίζουν».

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης