Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Τοπικές Δράσεις>Καθοριστική η συμβολή των εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Καθοριστική η συμβολή των εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου στην κατάσβεση των πυρκαγιών

ethelontes marousiΤην ικανοποίηση του για την σημαντική προσφορά και ανταπόκριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου ο "πόλεμος" με την πύρινη λαίλαπα που αποτέφρωσε χιλιάδες στρέμματα χλωρίδας αλλά και μια σημαντική πηγή οξυγόνου για το Λεκανοπέδιο της Αττικής από πλευράς Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιητικά συμβάλλοντας στην κατάσβεσή της.
Ειδικότερα:

 - Eργαζόμενοι και εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου με κίνδυνο της ζωής τους και μεγάλη αυταπάρνηση, εισέβαλαν σε περιοχές δύσβατες και κατάφεραν να σβήσουν μέτωπα της φωτιάς που απειλούσαν κατοικίες, σώζοντας παράλληλα την πανίδα της εκάστοτε περιοχής.

– Yδροφόρες και οχήματα που ο Δήμος Αμαρουσίου φροντίζει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε άψογη συντήρηση δόθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε στρατηγικές θέσεις αντιμετώπισης της πυρκαγιάς σε πλήρη συνεργασία με τα αντίστοιχα οχήματα του πυροσβεστικού σώματος.

 – Έγινε παράδοση μεγάλης ποσότητας ειδών πρώτης ανάγκης σε όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες.

Ο Δήμος Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του καταλήγει τονίζοντας: «Ο Δήμος Αμαρουσίου έχοντας συγκροτήσει υποδειγματικά μια οργανωμένη και αποτελεσματική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πολιτών του Δήμου μας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών παρέχοντας την βοήθεια του και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί όπως στην Ανατολική Αττική συμβάλλοντας στην προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης