Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Τοπικές Δράσεις>Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

ekdilwsi olokautwmaΣτην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Πελοποννησίων Αμαρουσίου και Καλαβρυτινών Αθήνας, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα των Δήμου Αμαρουσίου και Καλαβρύτων, με παρουσία πλήθους Καλαβρυτινών στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου, αποτύπωσε με σοβαρότητα, σαφήνεια και σεβασμό τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13 – 12 – 1943.

Ο Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τις δυο ενώσεις και τους Προέδρους τόσο της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου κ. Δημήτρη Σμυρνή όσο και της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτήρη Τσενέ, για την άψογη οργάνωση καθώς και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά για την εξαιρετική του συνεργασία στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

«Αποδίδουμε φόρο τιμής στη μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων συνανθρώπων μας στο τραγικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου του 1943. Κρατάμε ζωντανή την μνήμη ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νεκρούς αλλά και στις οικογένειες των αδικοχαμένων Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς Ναζί καταδικάζοντας κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να προάγουμε την ειρήνη, την φιλία και την ευημερία των λαών.  Αισθανόμαστε το βαρύτατο χρέος να κρατάμε άσβηστο το καντήλι της ανάμνησης σε όλη μας τη ζωή. Η μνήμη τους παραμένει αιώνια», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Αμαρουσίου και Καλαβρύτων  Παναγιώτης Βραχνός και Δημήτρης Κοντογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Σπύρος Σταθούλης, Eιρήνη – Μαρία Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Μιχάλης Ρόυσος, Παναγιώτης Σαγρής, 

ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων Καλαβρύτων ο «Αρχαίος Κλείτωρ» Χρήστος Καμπέρος, η αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Αναστασία Μπαλασοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης και εκπρόσωποι συλλόγων.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης