Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Τοπικές Δράσεις>Νέος περίπατος «Άθμονον Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών»

Νέος περίπατος «Άθμονον Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών»

peripatos marousiΜε στόχο τη γνωριμία της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς, που σηματοδοτούν και την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο θεματικός περίπατος «Άθμονον Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών».

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Σπύρος Σταθούλης, παρουσία του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καρλαύτη.

Με αφετηρία το δημαρχείο, οι περιπατητές, μετά τη γνωριμία τους με την «Αμαρυσία Αρτέμιδα», περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν σε μερικά από τα βυζαντινά εκκλησάκια της πόλης που έχουν κτισθεί σε αρχαίους και ρωμαϊκούς ναούς, όπως: Το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, την Παναγία τη Μαρμαριώτισσα, τον Άγιο Ιωάννη τον Πέληκα, τον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία την Οδηγήτρια.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής υπήρξαν μικρές στάσεις, όπου οι περιπατητές συμμετείχαν διαδραστικά στην περιπατητική εμπειρία. Η διάρκεια του περιπάτου ήταν 2ώρες και τα  τεχνικά χαρακτηριστικά διαδρομής ήταν ήπιας δυσκολίας, περίπου 2χλµ. µε συχνές στάσεις και συμμετοχικές δράσεις για το κοινό.

Την επιμέλεια και το συντονισμό της δράσης είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.   

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης