Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Τοπικές Δράσεις>Eορταστική βραδιά της Νεανικής Εστίας Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Eορταστική βραδιά της Νεανικής Εστίας Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Xristougenniatiki Ekdilosi PolydrosoΣτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα σε Δύση και Ανατολή» που πραγματοποίησε η Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στον χαιρετισμό του συνεχάρη του συντελεστές για την όμορφη εκδήλωση, μίλησε για τις κυψέλες πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού που οραματίζεται να υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της πόλης, αντίστοιχες με αυτή στη γειτονιά του Πολυδρόσου «που αγκαλιάζει μεγάλους και μικρούς χάρη στους άξιους ποιμένες της με σκοπό την πνευματική καλλιέργειά τους». Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε «Καλές Γιορτές και μια ειρηνική νέα χρονιά».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που απαρτίζονταν από δύο μέρη, παρουσιάστηκαν εορταστικές μελωδίες στο πιάνο αλλά και ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι σε συνοδεία μουσικής των μεγάλων κλασικών συνθετών της Δύσης όπως του Μπετόβεν, του Σοπέν και άλλων, και με συμμετοχή των δασκάλων του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Α. Βέργου, Κ. Βουρλή και Β. Παπαιωάννου. Στην κιθάρα εμφανίστηκε το ντουέτο Ν. Σακελλαρίου και Χρ. Πολυκρέτη. Η Παιδική Χορωδία της Νεανικής Εστίας ερμήνευσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Ε. Ψαρογιώργου. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η Χορωδία Πολυδρόσου Ελληνορθόδοξης Παράδοσης έψαλε κάλαντα και ερμήνευσε τραγούδια του Ελληνισμού με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Αφηγητής της εικόνας της Γέννησης του Θεανθρώπου στη Δύση και στην Ανατολή ήταν ο Δρ. Ιστορίας και Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής Θ. Διαλεκτόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση της παιδικής χορωδίας «Ανεμώνη» υπό τη διεύθυνση του Στ. Γανωτή.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου π. Λάμπρος Ανδρεάκης, και ο πατέρας Εμμανουήλ Δανδουλάκης, και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) Νίκος Πέππας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης