Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτική>Τροποποίηση σχεδίου για το γήπεδο στο Θάλωσσι

Τροποποίηση σχεδίου για το γήπεδο στο Θάλωσσι

MESA amarysiaΚατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η προώθηση τροποποίησης σχεδίου στον Λόφο Προφήτη Ηλία – Θάλωσι της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

Η  συζήτηση που κράτησε πάνω από μια ώρα επικεντρώθηκε στο πολεοδομικό καθεστώς της ευρύτερης περιοχής (συνολικά 52 στρέμματα), θέμα για το οποίο τελευταία έχουν βγει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων . Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από την δημοτική αρχή και την Πεντέλη Εν Δράσει,  θέση για το ζήτημα έχει πάρει και ο τέως δήμαρχος Νέας Πεντέλης  Κώστας Κοσοβίτσας , στον οποίο ο νυν δήμαρχος Πεντέλης  επιρρίπτει ευθύνες που δεν φρόντισε ο χώρος να κατοχυρωθεί υπέρ του δήμου, με αποτέλεσμα αυτός να περάσει στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου.  Ο δήμαρχος στο Δ.Σ. επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η απόφαση αφορά αποκλειστικώς τα 16,4  στρέμματα, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το γήπεδο, ενώ ο  υπόλοιπος χώρος θα παραμείνει άλσος. Επιδίωξη της διοίκησής του είναι να χαρακτηριστεί «εντός Σχεδίου» ο χώρος  όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το γήπεδο κάτι που φρόντισε να αποδείξει παρουσιάζοντας έγγραφο της  Περιφέρειας Αττικής, δασικό χάρτη καθώς και την  γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής. Τέλος, ο δήμαρχος δήλωσε ότι η υπόλοιπη έκταση θα παραμείνει χαρακτηρισμένη ως άλσος, ανεξαρτήτως εάν κάποιοι φέρουν οποιοδήποτε τίτλο ιδιοκτησίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

MESA 2 amarysiaΠεντέλη εν δράσει: «Η διοίκηση εξακολουθεί να  αντιμετωπίζει τον Δήμο σαν ‘’τσιφλίκι’’ της»

«Πρώτης τάξεως ‘’δωράκι’’ έκανε η διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης, Δ. Στεργίου-Καψάλη, σε όλους εκείνους που εποφθαλμιούν το βορειοδυτικό τμήμα του Λόφου του Προφήτη Ηλία, στη Νέα Πεντέλη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το επίμαχο θέμα η «Πεντέλη Εν Δράσει». Ο επικεφαλής της παράταξης Αντώνης Φειδοπιάστης στο δημοτικό συμβούλιο είχε προτείνει να μπει ρητώς στην εισήγηση ο χαρακτηρισμός της υπόλοιπης έκτασης (πλην των 16,4 στρεμμάτων) ως εκτός σχεδίου και επέμεινε ότι ο δήμος οφείλει να σταθεί απέναντι σε κάθε διεκδίκηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ντάλα καλοκαίρι, η διοίκηση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση για την προώθηση τροποποίησης Σχεδίου στον Λόφο Προφήτη Ηλία - Θάλωσι. Με το πρόσχημα την ανάγκη δημιουργίας γηπέδου ποδοσφαίρου, η δημοτική αρχή Στεργίου ουσιαστικά φέρνει «από την πίσω πόρτα» σε προνομιακή θέση τους ιδιώτες που διεκδικούν 41 οικόπεδα στην ευρύτερη περιοχή, επιμένοντας ν' αφήνει... μετέωρο το πολεοδομικό καθεστώς της. Ο δήμαρχος, για «να ρίξει στάχτη στα μάτια», επέμενε ότι η εισήγησή του θεωρεί ως εντός Σχεδίου μόνο τα περίπου 16 στρέμματα, όπου προορίζεται να γίνει το γήπεδο. Όμως, όταν «στριμώχτηκε» από τη μειοψηφία, «ανέκρουσε πρύμναν». Η πρόταση της Πεντέλη Εν Δράσει και του επικεφαλής της, Αντώνη Φειδοπιάστη, ήταν σαφής, ξεκάθαρα και δεν επιδεχόταν καμιάς παρερμηνείας, ενώ υποστηρίχθηκε και από τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας. Ναι στο γήπεδο, αλλά με βασικές προϋποθέσεις ότι πρώτον, τα υπόλοιπα 36 στρέμματα που περιβάλλουν τον χώρο όπου προορίζεται το γήπεδο θα παραμείνουν εκτός Σχεδίου και δεύτερον, ότι ο Δήμος θα σταθεί απέναντι σε κάθε διεκδίκηση ιδιώτη στη συγκεκριμένη περιοχή. Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος έπρεπε να επιλέξει. Κι επέλεξε με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τα πολιτικά γραμμάτια που έχει υπογράψει. Αρνήθηκε, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην εξυπηρέτηση των ‘’φίλων’’ μας. Έτσι, και το θέμα της κατασκευής του γηπέδου κατά πάσα πιθανότητα θα... βρει τοίχο και η περιοχή του Προφήτη Ηλία μπαίνει σε πολεοδομικές περιπέτειες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επόμενες γενιές των Πεντελιωτών. Εκτός κι αν η επιλογή του δημάρχου «σφυριχτεί οφσάιντ» από τα ανώτερα ελεγκτικά όργανα, οπότε μπορεί ν' αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά ταυτόχρονα η κατασκευή του γηπέδου θα μετατεθεί στο... μέλλον.  Άρα, σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Πεντέλης θα έχει χάσει ακόμη μια «μάχη» για ένα καλύτερο αύριο, εξαιτίας των χειρισμών μιας διοίκησης που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον Δήμο σαν ‘’τσιφλίκι’’ της».

 Η απάντηση της δημοτικής αρχής

Η διοίκηση Στεργίου δεν άργησε να απαντήσει στην ανακοίνωση της «Πεντέλης εν δράσει» με την εξής ανακοίνωση: «Λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος οδήγησαν στο πρόβλημα του γηπέδου της Νέας Πεντέλης που καλείται να λύσει σήμερα η διοίκηση Στεργίου. Μην ανησυχείτε τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης με ανακρίβειες. Με τον τρόπο αυτό δεν θα κερδίσετε τίποτα. Οι πολίτες ξέρουν να κρίνουν».

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης