Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτική>O δήμαρχος συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων

O δήμαρχος συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων

SynanthshDhmarxou DieythintesSxoleion 1hΤη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε  η πρώτη μηνιαία συνάντηση του δημάρχου Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη με τους διευθυντές των σχολείων του δήμου για το σχολικό έτος 2017-2018 Στη σύσκεψη μετά το καλωσόρισμα των νεοτοποθετηθέντων διευθυντών  σχολείων από τον δήμαρχο συζητήθηκαν:

α. Η πρόοδος των έργων συντήρησης και επισκευής των σχολείων του δήμου κατά την θερινή περίοδο και ο προγραμματισμός των έργων για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στα σχολεία, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί.

β. Η δημιουργία τάξης υποδοχής για αλλοδαπούς μαθητές στα Γυμνάσια Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

γ. Η φύλαξη, η καθαριότητα των σχολείων και οι σχολικοί τροχονόμοι για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για το σχολικό έτος 2017-2018.

δ. Η εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία για το νέο σχολικό έτος (πρόγραμμα, χώρος, συμμετοχές).

ε. Η εναρκτήρια σχολική ημέρα (αγιασμοί, προβλήματα) για το νέο σχολικό έτος.

στ. Ο έλεγχος και η λειτουργία των υπαλλήλων Κοινωφελούς Εργασίας που εργάζονται στα σχολεία.

ζ. Ειδικά κατά σχολείο θέματα-προβλήματα.

η. Λοιπές προτάσεις-απόψεις

Ο δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα:

 α. Την διαχρονική απόφαση του δήμου για στήριξη με κάθε μέσο ηθικό, υλικό, στελεχιακό, οικονομικό, συμβουλευτικό των σχολικών μονάδων του δήμου και των τριών επιπέδων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

β. Την ανάγκη πλήρους και καθημερινής συνεργασίας των Διευθυντών των Σχολείων με τους δύο (2) Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών (Ηλία Τσουχνικά για την πρωτοβάθμια και Άγγελο Παλαιοδήμο για την δευτεροβάθμια).

γ. Επεσήμανε την ανάγκη σεβασμού των κτιριακών υποδομών και του δημοσίου υλικού των Σχολείων από τους εκπαιδευόμενους και ζήτησε επ΄ αυτού οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την ευθύνη τους.

δ. Τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης συντήρησης των σχολείων το συντομότερο και όχι αργότερα από το τέλος Ιανουαρίου 2018.

ε. Επιβεβαίωσε την κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό του κάθε σχολείου για τις άμεσες ανάγκες.

στ. Ζήτησε πλήρη εικοσιτετράωρη συνεχή συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν τα σχολεία και οι διευθυντές θα ήθελαν την παρέμβασή του.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους διευθυντές των σχολείων, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  Ηλίας Βιλιώτης, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι, Δ.Κ. Μελισσίων  Σάββας, Βορέας Δ.Κ. Νέας Πεντέλης  Ελευθέριος Κιτσούλης, Δ.Κ. Πεντέλης  Μιχάλης Κολιός, οι Πρόεδροι  των Σχολικών Επιτροπών,  Ηλίας Τσουχνικάς Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής και Άγγελος Παλαιοδήμος Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, η Αντιπρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής  Χρυσούλα Μπάμπου, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πεντέλης.

           Τέλος, ο δήμαρχος ανανέωσε το ραντεβού με τους διευθυντές των σχολείων για την πρώτη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου (2 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00).

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης