Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτική>Μήνυμα του δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μήνυμα του δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

stergiou sxoleio amarysia«Αγαπητά μου παιδιά, το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σας καλεί να το ακούσετε στα προαύλια των σχολείων τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και μαζί με αυτή το ανέμελο παίξιμο στις αλάνες, τα μπάνια στις παραλίες, η ολοήμερη λειτουργία σας μαζί με την οικογένειά σας και ξεκούραστοι πλέον θα βρεθείτε στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας σχολικής χρονιάς με περισσότερες απαιτήσεις από την προηγούμενη στο σχολικό σας χώρο, με περισσότερες ευθύνες και προφανώς με ανάγκη μεγαλύτερης προσπάθειας. Μην ξεχνάτε ότι πολλές από τις προηγούμενες γενιές μαθητών έβλεπαν με χαρά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γιατί το σχολείο τάιζε τα παιδιά. Σήμερα ευτυχώς ζούμε σε μία κοινωνία που εν πολλοίς αλλά όχι συνολικά αυτό το αυτονόητο είναι δεδομένο. Περίπου τα μισά παιδιά του πλανήτη δυστυχώς δε θα έχουν τις απλές αυτές χαρές που απλόχερα απολαμβάνετε από τους γονείς, τους δασκάλους και την κοινωνία, το φαγητό και την μάθηση. Αυτό δεν πρέπει να σας διαφεύγει της προσοχής γιατί στη ζωή η ευτυχία και η δυστυχία είναι έννοιες που εφάπτονται.

Μ΄ αυτές τις λίγες σκέψεις και τα μεγάλα μηνύματά τους, θέλω να ευχηθώ σε σας υγεία, δύναμη και επιτυχία στους στόχους σας, πάντοτε με τη σκέψη ότι ΄΄Μπορείς να ονειρεύεσαι δίχως να γίνεις του ονείρου σου σκλάβος’’ . Στους εκλεκτούς διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν αναλάβει τον σπουδαίο ρόλο διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας δηλώνω απερίφραστα ότι στηρίζω και εκτιμώ τον αγώνα τους και θα είμαι δίπλα τους. Στους γονείς των παιδιών εύχομαι να έχουν δύναμη να στηρίζουν τα παιδιά τους στον μαθησιακό τους αγώνα τη δύσκολη αυτή περίοδο χωρίς να τους διαφεύγει της προσοχής ότι  ‘’Άνθρωπος η απάντηση στην όποια ερώτηση’’.

Αγαπητά μου παιδιά, αποτελείτε την ελπίδα του τόπου μας και της πατρίδας μας και αντιπροσωπεύετε την πρώτη ευθύνη στη λειτουργία μας».

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης