Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτική>Ανάληψη Υπηρεσίας ΙΔΟΧ διάρκειας 8μηνών για τα απορριμματοφόρα

Ανάληψη Υπηρεσίας ΙΔΟΧ διάρκειας 8μηνών για τα απορριμματοφόρα

DHMOS PENTELHSΠραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 η συνάντηση υποδοχής των νέων εργαζόμενων ΙΔΟΧ διάρκειας 8 μηνών για τα απορριμματοφόρα στο Δήμο Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους νέους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της  ασφάλειά τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και τόνισε τα εξής:

1. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται συχνά ατυχήματα πολλά εξ αυτών θανατηφόρα στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, τα οποία κατά βάση οφείλονται στην αμέλεια, στην έλλειψη γνώσης στη μη πρόβλεψη και πρόληψη. 

 2. Ειδικότερα παρατηρούνται ατυχήματα που οφείλονται σε:

α. Μη τήρηση της σωστής ένδυσης από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα τις ώρες εργασίας.

β. Αστοχία ή κακή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας.

γ. Απροσεξία ή στην έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του οδηγού του απορριμματοφόρου και των επιβαινόντων στο σκαλοπάτι εργατών καθαριότητας.

δ. Εργασία των εργατών καθαριότητας χωρίς να φοριούνται τα φωσφορίζοντα γιλέκα, οι μάσκες και τα γάντια προστασίας.

ε. Λειτουργία των μύλων των απορριμματοφόρων, ταυτόχρονα με τη φόρτωση επικίνδυνων θρυμματιζόμενων υλικών (υαλοπινάκων και εύθραυστων υλικών).

στ. Ελλιπή απόσμωση απορριμματοφόρων και κάδων απορριμμάτων.

3. Η έλλειψη και του παραμικρού κενού ασφαλείας για δημιουργία εργασιακού ατυχήματος, θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο στόχο και βασική επιδίωξη και είναι το πρώτο ζητούμενο. Για να το επιτύχουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τις βασικές αρχές της διοίκησης που είναι Γνώση-Πρόβλεψη-Πρόληψη-Έλεγχος, με κύριο και απαραβίαστο στόχο το μηδενικό ατύχημα στην εργασία. Η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη και είναι αδιανόητο κάθε μήνα να θρηνούμε νεκρούς εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης