Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτική>Ανακοίνωση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το θέμα της μετακίνησης πυλώνων στη Νέα Πεντέλη

Ανακοίνωση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για το θέμα της μετακίνησης πυλώνων στη Νέα Πεντέλη

pylones«Ο κ. Στεργίου επιβεβαιώνει το απόλυτο τίποτε για το θέμα των πυλώνων της ΔΕΗ στη Νέα Πεντέλη. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση  του έργου»  ισχυρίζεται με  ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου. Αναλυτικά, αναφέρεται «η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με ερώτησή της προς τη δημοτική αρχή σχετικά με το θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη, είχε θέσει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Γιατί το έργο δεν συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2018, ως αναμενόταν; 
  2. Έχει εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία η απαιτούμενη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων προκειμένου το έργο να είναι ώριμο; 
  3. Έχει συνταχθεί η οριστική μελέτη μεταφοράς των πυλώνων;  Εάν ναι, ποιος είναι ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου και ποια η   πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση αυτού;  Εάν όχι, ποιες οι ενέργειες σας για τη σύνταξη αυτής; 
  4. Υπάρχει κάποια αλλαγή στην πολιτική του ΑΔΜΗΕ για το θέμα, μετά τη νέα του μετοχική σύνθεση; 
  5. Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για τη χρηματοδότηση του έργου από 1/9/2014; Παρακαλούμε για τη χορήγηση της σχετικής αλληλογραφίας του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς για τα οικονομικά δεδομένα του έργου.

Αντί σοβαρής και υπεύθυνης απάντησης λάβαμε τηλεγράφημα του κ. Στεργίου, που το δίνουμε στη δημοσιότητα, προκειμένου οι πολίτες να το αξιολογήσουν.  Η ουσία είναι ότι ο κ. Στεργίου, όπως σε όλα τα θέματα της πόλης, δεν τα παρακολουθεί, δεν τα γνωρίζει σε βάθος, είναι παντελώς άσχετος και ανίκανος να τα επιλύσει.  Το χειρότερο είναι ότι κοροϊδεύει τον κόσμο». Η ανακοίνωση καταλήγει  «Ο κ. Στεργίου πλέον δεν μπορεί και η παρουσία του στη θέση του Δημάρχου, υποβαθμίζει το θεσμό και θέτει σε τέλμα την πόλη και τα προβλήματά της».

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Στις  22 Ιανουαρίου η Δημοτική Αρχή είχε απαντήσει στην μείζονα αντιπολίτευση για το θέμα ως εξής: «Σας γνωρίζουμε επί του σχετικού ότι προωθούνται οι διαδικασίες με το Δασαρχείο και την Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και μπορείτε σχετικά να ενημερωθείτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα. Με την λήξη των διαδικασιών όπως παραπάνω, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων».

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης