Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Κοινωνία>SOS εκπέμπει το «Παίδων Πεντέλης»

SOS εκπέμπει το «Παίδων Πεντέλης»

paidon mesaΕρώτηση προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε  η Βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα με θέμα την αναστολή σοβαρών χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα, η Βουλευτής Β’ Αθηνών αναφέρει πως ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το έτος 2017 ανέρχεται στα 3 εκατ. Ευρώ, ενώ για την κάλυψη των αναγκών της ορθοπεδικής κλινικής διατίθενται μόλις 60.000 Ευρώ. Για αυτό τον λόγο η διοίκηση του νοσοκομείου, στο τέλος του Απριλίου, ενημέρωσε τους ιατρούς πως έως το τέλος του έτους δεν θα είναι δυνατή η διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων που απαιτούν ακριβά υλικά. Η Κατερίνα Παπακώστα σημειώνει πως στην ορθοπεδική κλινική του Παίδων Πεντέλης διεξάγονται εξειδικευμένες επεμβάσεις για την αντιμετώπισης σοβαρών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Το κόστος των απαραίτητων υλικών για κάθε επέμβαση κυμαίνονται από 6.000 Ευρώ έως 10.000 Ευρώ, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί μία λίστα αναμονής 12 παιδιών, τα οποία, όπως υπογραμμίζει η Βουλευτής, δεν μπορούν να χειρουργηθούν μέχρι το τέλος του 2017.

Επισημαίνει επιπλέον, πως σύμφωνα με τους ιατρούς του νοσοκομείου, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, υπάρχει και σοβαρή έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα, να υπάρχει μόνο μία φορά τον μήνα η δυνατότητα διεξαγωγής μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων, υπό την προϋπόθεση – σαφώς – πως είναι δυνατή και η κάλυψη των απαραίτητων υλικών. Η Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί αναστολής ορθοπεδικών χειρουργικών επεμβάσεων στο Παίδων Πεντέλης και ποιός είναι ο προϋπολογισμός του για το έτος 2017. Τέλος, ζητά να ενημερωθεί, με ποιό τρόπο προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επέμβει, ώστε να αντιμετωπιστεί η αναστολή σοβαρών χειρουργικών επεμβάσεων, πράγμα που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των παιδιών.

             

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης