Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Εκπαίδευση>Στις 19 Ιουνίου ξεκινάει το Summer Sports Camp του ΟΠΑΘ

Στις 19 Ιουνίου ξεκινάει το Summer Sports Camp του ΟΠΑΘ

mesaa amarysiaTο ανανεωμένο Summer Sports Camp του ΟΠΑΘ για παιδιά από 5 έως 13 ετών θα ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου (6 εβδομάδες).

Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ συγκέντρωσε όλα τα ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας γονιός που θέλει να στείλει το παιδί του στο Sports Camp και σας παρουσιάσει όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε.

Για ποιό λόγο να στείλω το παιδί μου στο Camp;

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο:

α)  Βοηθά τους  εργαζόμενους γονείς  που δεν έχουν άλλη λύση για την φροντίδα των μικρών τους παιδιών μετά το κλείσιμο των σχολείων  

β)   δίνει λύση στα ίδια τα παιδιά να βρεθούν με τους φίλους τους αλλά και να κάνουν νέους, μέσα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, όπως είναι αυτό του αθλητισμού και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ένα  ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει άθληση και υγεία, σωματική και ψυχική.  Μέσα σε αυτά βάζουμε και το ελεύθερο παιχνίδι που τόσο λείπει από τα παιδιά μας στις μέρες μας.

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ Παναγιώτης Μούστρης «Η πρώτη παροχή είναι δεδομένη. Φέτος όμως ο μεγάλος μας στόχος είναι να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το χρόνο που θα αφιερώσουν τα παιδιά στις αθλητικές και άλλες δραστηριότητες που θα απασχοληθούν ώστε το κίνητρο να μας ακολουθήσουν να είναι δικό τους και όχι των γονιών τους. Μέσα στο camp λοιπόν, τα παιδιά από 7 έως 13 ετών (έτος γέννησης 2004-2010) θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν περισσότερο σε όσα αθλήματα γνωρίζουν ήδη, αλλά και να δοκιμάσουν νέα στο σύνολο των δώδεκα αθλημάτων που τους παρέχουμε μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας».

 Με ποια αθλήματα-παιχνίδια καταπιάνονται τα παιδιά;

Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβηση, Καράτε, Ποδόσφαιρο, Στίβος, Χάντμπολ, Τοξοβολία, Τένις , Παραδοσιακοί Χοροί, Ζούμπα και Σκάκι. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ομαδικά παιχνίδια με τους φίλους τους, όπως έπαιζαν τα παιδιά παλιά στις γειτονιές, επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και μέσω των  ηλεκτρονικών υπολογιστών που είναι πια μέρος της ζωής τους. Θα απασχολούνται σε όλα τα αθλήματα από μία φορά την εβδομάδα πηγαίνοντας κυκλικά.

Ο κ. Μούστρης εξηγεί στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ «Ιδιαίτερη μέριμνα δώσαμε φέτος στα μικρά παιδιά του camp τα νήπια και προνήπια (έτος γέννησης 2011-2012). Το πρόγραμμά τους εξειδικεύεται και περιλαμβάνει τα εξής: Κολύμβηση (2 φορές) ,  Μίνι τένις (1 φορά), Παραδοσιακοί χοροί (1 φορά), Ακροβατική γυμναστική (2 φορές ), Μουσικοκινητική Αγωγή με Θεατρικό παιχνίδι (2 φορές ), Μουσικό εργαστήρι (2 φορές ),  Εικαστικά (4 φορές ), Ψυχοκινητικά παιχνίδια και κυνήγι θησαυρού στον κήπο ( 12 φορές)».

Πόσοι εκπαιδευτικοί υπάρχουν στο Camp;

Τα προγράμματα διδάσκουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί. Αναλογούν 2 εκπαιδευτικοί ανά 30 παιδιά συν όσους έρχονται από το μεγάλο camp. Τα νήπια ομαδοποιούνται σε 4 ή 5 ομάδες των 30 ατόμων το πολύ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών . Οι ομάδες κινούνται κυκλικά μέσα στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Ποιό θα είναι το πρόγραμμα του Camp;

Το ημερήσιο πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

Α) Το πρωινό, όπου η σταδιακή άφιξη των παιδιών ξεκινάει στις 07.30 και ολοκληρώνεται στις 08.45

Β) Το κυρίως πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά στις 09.00 και ολοκηρώνεται στις 14.00 με ένα διάλλειμμα 45 λεπτών για πρόγευμα (σάντουιτς, χυμός, εμφιαλωμένο νερό) που παρέχεται καθημερινά στα παιδιά

Γ) Το μεσημβρινό, από τις 14.00 όπου ξεκινά η σταδιακή αποχώρηση των παιδιών μέχρι τις 15.30. Στο διάστημα αυτό γίνεται  προβολή παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων και παράλληλη απασχόληση των παιδιών με ομαδικά παιχνίδια (επιτραπέζια, ζωγραφική κ.α.)

Το πρόγραμμα για τα παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών (Α΄ Δημοτικού έως και Α΄ Γυμνασίου) θα αναρτάται κάθε Δευτέρα στους χώρους υποδοχής των παιδιών ώστε οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά τους. Το ίδιο θα γίνεται  και με το πρόγραμμα των νηπίων. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση του προγράμματος είναι ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ Βασίλης Λάζος.

Ποιοι είναι οι χώροι υποδοχής και αποχώρησης των παιδιών ;

Οι χώροι υποδοχής και αποχώρησης των παιδιών είναι δύο: το κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Μελισσίων και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Νέας Πεντέλης. Ο χρόνος υποδοχής είναι μεταξύ 7:30 και 8:30 ώστε στο επόμενο μισάωρο τα παιδιά να μεταφερθούν με λεωφορεία ή με τα πόδια στους 5 χώρους άθλησης που διαθέτει φέτος ο δήμος. Ο χρόνος αποχώρησης είναι μεταξύ 2μμ και 3:30μμ. Ο καθαρός χρόνος που θα αφιερώνουν τα παιδιά στις δραστηριότητες τους είναι δύο δίωρα μεταξύ των 9π.μ. και 1:30 μ.μ. με ένα μισάωρο ενδιάμεσο διάλειμμα για κολατσιό και μεταφορά σε άλλο αθλητικό χώρο εφόσον απαιτείται. Το κολατσιό (σάντουιτς, νερό και χυμός ) παρέχεται από το πρόγραμμα. Ενδιάμεσα διαλείμματα θα επιδιώκονται αν ο καιρός το επιβάλλει όπως τις ημέρες με καύσωνα.

Τι διαφορετικό θα έχει το φετινό Summer Camp;

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ Παναγιώτης Μούστρης τονίζει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ: «Για να αναβαθμιστεί ποιοτικά ο χρόνος των παιδιών φέτος φροντίσαμε :

α)  να εξασφαλίσουμε περισσότερους χώρους άθλησης

β)  η ομαδοποίηση των παιδιών να γίνεται βάση της ηλικίας τους αλλά και του σχολείου τους ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι με τους φίλους τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

γ)  το εκπ/κό προσωπικό μας να είναι πλήρως εξειδικευμένο, υψηλού επιπέδου και με εμπειρία σε ανάλογες δραστηριότητες.

δ)  να αναλογεί ένας ή και περισσότεροι εκπ/κοί ανά 25 παιδιά-αθλητές περίπου.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλισμένα σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία για κάθε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου δυσάρεστου περιστατικού. Ασφαλισμένο θα είναι επίσης και το εκπ/κό προσωπικό και άλλοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα για ατύχημα, αστική ευθύνη αλλά και νομική προστασία. Ο υπεύθυνος γιατρός μας θα βρίσκεται καθημερινά στο κολυμβητήριο όπως και η γραμματειακή υποστήριξη. Η διοίκηση του οργανισμού καθώς και οι διοργανωτές- επιτηρητές θα είναι σε συνεχή εγρήγορση και σε άμεση επαφή με τους εργαζομένους και θα εποπτεύουν συνεχώς την εφαρμογή του προγράμματος για αποτροπή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος. Απώτερος σκοπός μας είναι η ικανοποίηση των παιδιών και των γονιών τους».

Ποιό είναι το κόστος για κάθε παιδί;

Το κόστος για κάθε παιδί ανά εβδομάδα είναι:

Α) 1 ΠΑΙΔΙ : 37 ευρώ

Β) 2 ΠΑΙΔΙΑ : 62 ευρώ   ( ίδιας οικογένειας )

Γ) 3 ΠΑΙΔΙΑ και πλέον : 25 ευρώ ανά παιδί (της ίδιας οικογένειας που συμμετέχουν ταυτόχρονα στο πρόγραμμα). Ο κ. Μούστρης επισημαίνει οτι οι τιμές αυτές είναι οι χαμηλότερες σε όλα τα Camp των Βορείων Προαστίων και δηλώνει σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος.

INFO

-Η εγγραφή θα πρέπει να γίνεται αυστηρά έως και την προηγούμενη Παρασκευή από την  εβδομάδα για την οποία εγγράφεται το παιδί, στο χώρο του κολυμβητηρίου μαζί με την πληρωμή της συμμετοχής καθώς και πιστοποιητικό παιδιάτρου.

-Για περισσότερες πληροφορίες –εγγραφές απευθυνθείτε στη γραμματεία του κολυμβητηρίου καθώς και στο site του ΟΠΑΘ  www.opath.gr

Γιατί το καλοκαίρι σημαίνει διασκέδαση

«Τα σχολεία τελείωσαν. Είναι καιρός για παιχνίδι και ξεγνοιασιά. Στείλτε τα παιδιά σας να περάσουν μαζί μας τις διακοπές ευχάριστα και με ασφάλεια. Ν‘ ασχοληθούν με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϋ, τέννις, κολύμπι και πολλά ακόμη, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών & προπονητών. Σκοπός μας είναι, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν αθλήματα και δραστηριότητες που δεν είχαν πιθανόν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέχρι σήμερα και να ανακαλύψουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους νέες δεξιότητες και κλίσεις τους».

Παναγιώτης Μούστρης
Πρόεδρος Ο.Π.ΑΘ.

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης