Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Εκπαίδευση>«Οι δομές μας είναι πανέτοιμες να δεχτούν τον σχολικό πληθυσμό της πόλης»

«Οι δομές μας είναι πανέτοιμες να δεχτούν τον σχολικό πληθυσμό της πόλης»

Agiasmos17 f1Λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πεντέλης Ηλίας Βιλιώτης μιλάει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τον Δήμο Πεντέλης πανέτοιμο να υποδεχτεί τους 3650 μαθητές που φοιτούν στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως διαπιστώνει σε συνομιλία που είχε με την ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηλίας Βιλιώτης. Ο κ. Βιλιώτης την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου λίγη ώρα μετά την παρουσία του στο 2ο και το 3ο Δημοτικό σχολείο για τον καθιερωμένο αγιασμό, τόνισε στην εφημερίδα μας: «Το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά ακούστηκε στα προαύλια των σχολείων τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.  Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές (μπάνια στις παραλίες, ανέμελο παίξιμο στις αλάνες κτλ) όλα τα παιδιά καλούνται να βρεθούν στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας σχολικής χρονιάς με περισσότερες απαιτήσεις από την προηγούμενη στο σχολικό τους χώρο, με περισσότερες ευθύνες και προφανώς με ανάγκη μεγαλύτερης προσπάθειας.  Ο Δήμος Πεντέλης έχει στην αρμοδιότητα του 21 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρωτεύουσα σημασία για μας είχε και έχει η σωστή και ασφαλής λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών μας ώστε τα παιδιά να διδαχτούν μέσα σε ένα ασφαλές και άνετο σχολικό περιβάλλον. Όλες οι δομές μας πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται και είναι πανέτοιμες να δεχτούν το σχολικό πληθυσμό της πόλης μας».

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν την θερινή περίοδο εν όψει της νέας σχολικής σεζόν, ο κ. Βιλιώτης επισημαίνει: «Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούσαν κυρίως στη συντήρηση και τη σωστή λειτουργικότητα των μονάδων μας. Επίσης βασικό μέλημα μας τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για του εξωτερικούς χώρους αποτέλεσε ο ευπρεπισμός και η καθαριότητα που απαιτούνται να υπάρχουν.  Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έγινε πλήρης έλεγχος των προαυλίων χώρων καθώς και της οικοδομικής στατικότητας τους καλύπτοντας πλήρως τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται και δημιουργώντας ένα σχολικό περιβάλλον ικανό να στεγάσει και να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας.  Με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ήδη είχαμε ξεκινήσει την καταγραφή και αποκατάσταση των τυχόν προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Οι παρεμβάσεις μας μέσω των συνεργείων του Δήμου ήταν άμεσες και αφορούσαν κυρίως τις οικοδομικές αποκαταστάσεις ζημιών, την ασφαλή λειτουργικότητα των χώρων και την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ».

«Ο ΟΚΠΑ κάλυψε όλα τα βρέφη και τα νήπια του Δήμου»

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πεντέλης, ακόμα, τονίζει «Ο Δήμος έχει στην αρμοδιότητα του τις βαθμίδες της προσχολικής ηλικίας, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους παιδικούς σταθμούς. Στην προσχολική ηλικία και στην πρωτοβάθμια φοιτούν στα σχολεία των τριών Δημοτικών μας κοινοτήτων  2050  παιδιά.  Στην δευτεροβάθμια 4 Γυμνάσια και 3 Λύκεια καλύπτουν πλήρως μια δύναμη 1600 μαθητών και μαθητριών. Οι παιδικοί μας σταθμοί οι όποιοι είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του Δήμου μας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) κάλυψε πλήρως όλα τα βρέφη και τα νήπια (650) του Δήμου μας δίνοντας στoυς εργαζόμενους γονείς- και όχι μόνο- τη δυνατότητα να λειτουργήσουν άνετα τον οικογενειακό και εργασιακό προγραμματισμό τους».

Ολοκληρώνοντας την συνομιλία μας, ο κ. Βιλιώτης δίνει το δικό του μήνυμα στους εκπαιδευτικούς του Δήμου Πεντέλης: «Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς νιώθω την ανάγκη να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και επιτυχίας στους εκπαιδευτικούς μας με υγεία και δημιουργικό ζήλο να πετύχουν την όσο το δυνατόν καλύτερη μόρφωση των παιδιών μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στις υπηρεσίες του Δήμου, στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας   Αναστάσιο  Χρηστίδη, τον επικεφαλής των συνεργείων ΚωνσταντίνοΤσιμπρικιδη, στους Αντιδημάρχους Μελισσίων Σεβαστο Βορρεα, Νέας Πεντέλης Ελευθέριο Κιτσουλη,  Πεντέλης Μιχαήλ Κολιό, τους Προεδρους της Α’θμιας επιτροπές Ηλία Τσουχνικά, της Β’θμιας Άγγελο Παλαιοδήμο και τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑ  Νικόλαο Τολιό.   Όλα αυτά έγιναν υπό την άοκνη και καθημερινή παρακολούθηση του Δημάρχου, του οποίου οι εντολές εστιάζονται πάντα στην ασφάλεια και την άψογη λειτουργία όλων των σχολικών μας δομών».

         

                                                              

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης