Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Εκπαίδευση>To Erasmus+ ήρθε στα Μελίσσια

To Erasmus+ ήρθε στα Μελίσσια

kapsa mesaΚαλωσόρισμα του Δημάρχου Πεντέλης στους εκπροσώπους του προγράμματος

Την Κυριακή 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου-Καψάλη στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στη Δ.Κ. Πεντέλης, η Τελετή Υποδοχής των εκπροσώπων-καθηγητών των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+ (STAY 3E) με τίτλο: «Οικολογία-Ευρωπαϊκή Διάσταση-Επιχειρηματικότητα» κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 17 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο και φημισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Αποτελεί την κορωνίδα των σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνεται και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης και το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Διά Βίου Μάθησης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς των πέντε ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Ρουμανίας) που συμμετέχουν στην πρόγραμμα ERASMUS+ και συνεχάρη παράλληλα τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δ.Κ. Μελισσίων  Βελισσάριο Ψυχογιό, για την συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα. Στη συνέχεια, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους (στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα) το Δήμο Πεντέλης, τονίζοντας τα  γεωγραφικά, διοικητικά, ανθρωποκεντρικά, ιστορικά στοιχεία του, την υφιστάμενη κατάσταση, τις δομές, το στρατηγικό σχέδιο και τις προοπτικές του.

Καλωσόρισμα-Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δ.Κ. Μελισσίων  Βελισσάριος Ψυχογιός, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  Αθανάσιος Η. Ανδρώνης και ο Σχολικός Σύμβουλος 24ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής Δ/νση Β’ Αθήνας Αθανάσιος Γιαννίκας. Συντονίστρια του προγράμματος της εκδήλωσης και Διερμηνέας ήταν η  Βίκυ Στεργίου-Καψάλη.

Στην τελετή υποδοχής παραβρέθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα  Γεώργιος Καραμέρος, Διπλωματικοί Ακόλουθοι-Εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ιταλίας με επικεφαλής τον  Αιμίλιο Λούτσι, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Αθανάσιος Η. Ανδρώνης ο Σχολικός Σύμβουλος 24ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής Δ/νση Β’ Αθήνας  Αθανάσιος Γιαννίκας, από το Δήμο Πεντέλης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Μπουσίου, οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων  Σεβαστός Βορέας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν. Πεντέλης  Ελευθέριος Κιτσούλης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης  Μιχάλης Κολιός, οι  Πρόεδροι της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Ηλίας Τσουχνικάς και Άγγελος Παλαιοδήμος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. Παναγιώτης Μούστρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Άντα Μπούσουλα, Τίτσα Κυβέλου, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Γιάννης Ζώης, Δήμητρα Κεχαγιά, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Ν. Πεντέλης  Μανώλης Μιχελακάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης  Χρυσούλα Καπράλου-Σουτάδη, η Αντιπρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Δούκα – Λασιθιωτάκη Μαρία, οι Τοπικές Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων  Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Ειρήνη Βλάχου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Ν. Πεντέλης  Άγγελος Πανδράς, Σταύρος Λεμπετσόγλου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Πεντέλης  Κανέλλος Γεωργόπουλος και Ελένη Μπαχαρνίκου, η Αντιπρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Χρυσούλα Μπάμπου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ.  Βασίλειος Λάζος, τα Μέλη του Ο.Π.ΑΘ.  Γιώτα Τσινού-(υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων) και Μαρία Χάντζου, το Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α. και υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ν. Πεντέλης Νίκος Οικονομίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης  Βέρα Θεοδωρίδου, Διευθυντές και εκπρόσωποι των Σχολείων του Δήμου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης