Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτισμός>«Να βγάλουμε τους δημότες μας στις πλατείες»

«Να βγάλουμε τους δημότες μας στις πλατείες»

mesa 2 amarysia copyΗ Yπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων Παναγιώτα Τσινού- Σουλίου μιλάει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί  συναυλία προς τιμήν του αείμνηστου ιδρυτή της Χορωδίας του Δήμου Πεντέλης Διονύση Αποστολάτου. Και ενώ οι προετοιμασίες για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός εντείνονται , η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων Παναγιώτα Τσινού-Σουλίου μιλάει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ όχι μόνο για την μεγάλη αυτή βραδιά αλλά και για τις επόμενες δράσεις που ετοιμάζονται εν όψει των Χριστουγέννων και αποκαλύπτει το μεγάλο της όνειρο όσον αφορά την πολιτιστική δράση του Δήμου.

Τι πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Διονύση Αποστολάτο;

Στην εκδήλωση - αφιέρωμα στον Διονύση Αποστολάτο θα "δούμε" την πορεία του ως ενορχηστρωτή, ο οποίος με τις εναρμονίσεις του διαμόρφωσε μια δική του σχολή στην επεξεργασία ελληνικών τραγουδιών για διάφορα είδη χορωδιακών συνόλων. Θα γνωρίσουμε την ιδιότητα του ως συνθέτη και ως θιασώτη του είδους της επτανησιακής και αθηναϊκής καντάδας. Άλλωστε, όπως γνωρίζετε,  η χορωδία του Δήμου μας είναι δικό του δημιούργημα. Μαζί με τη μαντολινάτα θα συμπράξουν σε ένα υπέροχο ρεπερτόριο γνωστών καντάδων, συμπαρασύροντας τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί της. Σε αυτή τη μαγική βραδιά θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τους αδερφούς Καραβιώτη.  Δύο λυρικοί τραγουδιστές (ο ένας βαρύτονος και ο άλλος τενόρος) μαθητές του αείμνηστου Αποστολάτου, οι οποίοι στα χνάρια του ερμηνεύουν τις Κεφαλλονίτικες καντάδες. Για την ενορχήστρωση των κομματιών θα συμμετάσχει η  μαντολινάτα συνοδεύοντας τους μονωδούς και τη χορωδίαΣτην εκδήλωση θα λάβουν χώρα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μαέστρου Διονύση Αποστολάτου, ευγενική προσφορά του Κεφαλονίτη γλύπτη, Σπύρου Χουρμούζη.

Για την εορταστική περίοδο τι ετοιμάζετε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων;

Ετοιμάζουμε στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό». Θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή των σχολείων του Δήμου μας. Φέτος απευθυνθήκαμε όχι μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πρόκειται για ένα τριήμερο αφιερωμένο στα παιδιά μας με δραστηριότητες στην πλατεία αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο. Οι επόμενες μέρες θα δοθούν στους Πολιτιστικούς  συλλόγους και στους φορείς του δήμου μας όπου θα δραστηριοποιηθούν σε κάθε χριστουγεννιάτικο σπιτάκι. Οι σύλλογοι σκοπό θα έχουν να μας μεταφέρουν ήθη και έθιμα του τόπου τους. Επίσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο θα φιλοξενηθούν τρεις θεατρικές παραστάσεις . Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην σκηνή θα ανέβει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Πεύκης , την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η ομάδα «PLAOUDITES», ενώ  θα έχουμε επίσης τη χαρά και την τιμή στις 29 Δεκεμβρίου να φιλοξενήσουμε  τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν, δύο εξαιρετικούς νέους ηθοποιούς σε ένα έργο για μικρά και μεγάλα  παιδιά.                           

Τι σας λένε οι δημότες του Δήμου Πεντέλης για τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Πολιτιστικό;

Η δυναμική της νέα διοίκησης έγινε αισθητή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Διοργανώσαμε μέσα σε 15 μέρες το καρναβάλι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Οι δημότες μας το χάρηκαν και ακόμα το συζητούν. Τείνει, λοιπόν να γίνει θεσμός και υπόσχομαι το φετινό να γίνει ακόμα καλύτερο. Το πολιτιστικό καλοκαίρι εμπλουτίστηκε φέτος, σε ένα ανακαινισμένο θεατράκι, με έντονη την παρουσία των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και γνωστών καλλιτεχνών.  Οι δημότες μας δείχνουν να επικροτούν τις προσπάθειες μας  και να τις ακολουθούν. Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στο να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση από τους δημότες σύμφωνα με τα πιστεύω και τα θέλω του Δημάρχου μας Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμίσουμε το τεράστιο έργο των τοπικών Συλλόγων μας.

Ποιο είναι το μεγάλο σας όνειρο  όσον αφορά την ενασχόληση σας με τα πολιτιστικά του Δήμου; 

Η οικονομική κατάσταση της χώρας που μας ταλανίζει εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια έχει επηρεάσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το σημαντικότερο κομμάτι  , τις  ψ υ χ έ ς  μας. Όλοι ζούμε σε μία συνεχή κατάθλιψη χάνοντας το γέλιο και τη χαρά μας σαν λαός. Αυτό είναι και το προσωπικό μου στοίχημα, να καταφέρουμε να βγάλουμε τους δημότες μας έξω στις πλατείες , στα πολιτιστικά κέντρα , στο υπέροχο μέγαρο της Δουκίσσης  Πλακεντίας προσφεροντάς του χαρά, ποιότητα και πολιτισμό.

mesa 1 amarysia copyΗ νέα όψη του Πολιτιστικού Κέντρου

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων πρόσφατα ανακαινίστηκε εκ βάθρων. Μιλήστε μας για την νέα μορφή του .

Η ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου  Μελισσίων  του Δήμου Πεντέλης ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση  και συνεχίζεται τμηματικά η  αναβάθμιση των χώρων του. Προτεραιότητά μας ήταν η κεντρική αίθουσα του ισογείου όπου τοποθετήθηκαν 138 μόνιμα καθίσματα θεάτρου, ενώ περιμένουμε άλλα 12 που δεν θα είναι μόνιμα.  Επίσης, έγινε αντικατάσταση προβολικού μηχανήματος ( Projector Full - HD )  και τοποθετήθηκαν  θεατρικοί προβολείς  νέας γενιάς ( Led Par RGBW ) . Δημιουργήσαμε μικρή μπάρα πρόσβασης για ΑΜΕΑ για την κεντρική αίθουσα του ισογείου, καθώς επίσης και μια  σταθερή  mini reception στο μικρό προθάλαμο της εισόδου του κτιρίου. Όπως αντιλαμβάνεστε, η αίθουσα αναβαθμίστηκε και ταυτοποιήθηκε ταυτόχρονα ως Αίθουσα Παραστάσεων ( θεατρικών, μουσικών ), διαλέξεων, σεμιναρίων και προβολών. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω την καίρια συμβολή του Προέδρου του ΟΠΑΘ  Παναγιώτη Μούστρη, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο του Δημάρχου μας Στεργίου - Καψάλη Δημητρίου, ο οποίος αποτέλεσε τον εμπνευστή , οραματιστή και κινητήριο δύναμη για όλα αυτά.


Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης