Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Τοπικές Δράσεις>Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ανοίγει και φέτος τις πύλες του

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ανοίγει και φέτος τις πύλες του

panepistimio topikes draseisTo «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης» ανοίγει και αυτή τη χρονιά τις πύλες του  με γνώμονα να αποτελεί μία παρέμβαση παιδείας στην πνευματική , πολιτιστική και κοινωνική ζωή του δήμου μας. Η έγκυρη γνώση  σε σύγχρονα επιστημονικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα συνάντησε ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους κατοίκους του δήμου μας οι οποίοι επέλεξαν  να σχετισθούν με πνευματικούς ανθρώπους, να ενημερωθούν, να συν-προβληματιστούν, να διατυπώσουν ζωτικά ερωτήματα. Την περασμένη εκπαιδευτική περίοδο  διακεκριμένοι Καθηγητές  Πανεπιστημίου και εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων παρουσίασαν θεματικές διαλέξεις σε επίκαιρα ζητήματα. Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Γεώργιος Ζωγράφος, ο Νικόλαος Κούκης, ο Ιωάννης Πανούσης, ο Ελευθέριος  Κουσούλης, ο Βασίλης  Καραποστόλης, ο Λαοκράτης Βάσσης, η Κωνσταντίνα Μποτσίου, η Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα, ο Χρήστος Τόιλος προσέφεραν ανιδιοτελώς τον επιστημονικό τους λόγο στους συμπολίτες μας και ανέπτυξαν τα παρακάτω θέματα :          

 1. « Πεντέλη , Χθές…Σήμερα….Αύριο »
 2. « Ανίχνευση πρώιμου καρκίνου »
 3. « Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο Ηγέτη »
 4. « Η Διαφθορά ως εχθρός της Δημοκρατίας »
 5. «Πολιτική, η Διαχείριση της Βίας»
  1. «Θάρρος και Φόβος στο Σύγχρονο Κόσμο»
  2. «Δημοτική,  η γλώσσα του λαού και οι αγώνες για την επικράτησή της»
  3. «Το Πολιτιστικό  αντίδοτο  στην Κρίση που περνάει ο τόπος μας»
  4. «Η Ελλάδα στην Ευρώπη,  Ιστορικές & Πολιτικές Διαστάσεις»
  5. 10.  « Πόντος »,  Πολιτισμικό Οδοιπορικό στην Αλησμόνητη  πατρίδα

 Παράλληλα λειτούργησαν  θεματικοί κύκλοι  στις  ενότητες :

 «Η Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία 1910-1950- Από τους Βαλκανικούς πολέμους στον Εμφύλιο», «Φιλοσοφικά ρεύματα στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό», «Λογοτεχνία και Ποίηση», «Τα έντομα στη ζωή του Ανθρώπου και στο Περιβάλλον», με αρωγούς τους καθηγητές Νικόλαο Κόλλια, Ηλία Τεμπέλη, Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα και Ιωάννη Τσιτσιπή.

Η πρώτη θεματική διάλεξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου « Η Ελλάδα στην αιχμαλωσία ή αιχμή του δόρατος για το μέλλον »

θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων  (17ης Νοεμβρίου & Αγ. Γεωργίου- Μελίσσια), με ομιλητή τον ομότιμο Καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου, κ. Γεώργιο Κοντογιώργη . Τις  αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι ενότητες και το αναλυτικό πρόγραμμα των θεματικών κύκλων. Η είσοδος στις θεματικές διαλέξεις και τους θεματικούς κύκλους είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

           

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης