Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Τοπικές Δράσεις>Η κακοκαιρία ανέβαλε την Αναδάσωση, όχι την χαρά των μικρών μαθητών!

Η κακοκαιρία ανέβαλε την Αναδάσωση, όχι την χαρά των μικρών μαθητών!

spapΕθελοντές του ΣΠΑΠ επισκέφθηκαν τρία Δημοτικά σχολεία και χάρισαν χαρταετούς στα παιδιά.

Η κακοκαιρία και η βροχόπτωση ανέβαλλαν τη 2η Δράση Αναδάσωσης για το 2018, που είχε προγραμματιστεί από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», στις παρυφές του Πεντελικού, στην περιοχή του Κοκκιναρά. Δεν ανέβαλλε όμως τη χαρά των μικρών μαθητών που θα συμμετείχαν σε αυτή.

Εθελοντές του ΣΠΑΠ επισκέφθηκαν τους μαθητές του Κρυσταλλείου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης, που είχε προγραμματιστεί να συμμετέχουν στη Δράση Αναδάσωσης και χάρισαν στα παιδιά που θα συμμετείχαν τον χαρταετό τους, που προμήθευσε στον ΣΠΑΠ χορηγός, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσης οι μαθητές θα είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν τα δέντρα του σχολείου τους, να τα υιοθετήσουν και να τα περιποιούνται με κάθε ευκαιρία. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλη ημέρα που θα ορισθεί.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε: «Παρά το ότι το κρύο και η βροχή μας ανάγκασαν να αναβάλλουμε τη Δράση Αναδάσωσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης, από το 2ο Δημοτικό Πεντέλης και από το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης, που ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ για μία δράση που είχε σαν στόχο, τη βιωματική εξοικείωση των μικρών μαθητών με τη φύση, το πράσινο και το περιβάλλον του Πεντελικού.

Εμείς όλοι στον ΣΠΑΠ θεωρούμε σημαντική την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά την ευαισθησία για τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού. Για το λόγο αυτό ένας σημαντικός αριθμός από τις δράσεις μας, προσπαθούμε να έχει συμμέτοχους τα νέα παιδιά, με τελικό στόχο να βάζουμε κάθε φορά ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνουμε, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα καλύτερο περιβάλλον. Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας μοίρασε στα παιδιά το χαρταετό τους, παρά το γεγονός ότι η δράση αναβλήθηκε. Ευχαριστώ πολύ το χορηγό μας για τη βοήθεια του και εφέτος στην προμήθεια των χαρταετών.

Εύχομαι στους μικρούς μας μαθητές καλή διασκέδαση και καλό παιχνίδι και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή».

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης