Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Πρόσωπα>Κωνσταντίνα Κλαψινού: «Είναι μύθος ότι βοηθάει η όμορφη εμφάνιση»

Κωνσταντίνα Κλαψινού: «Είναι μύθος ότι βοηθάει η όμορφη εμφάνιση»

klap amarysiaΛίγο πριν ακουστεί το τρίτο κουδούνι στο θέατρο «Αθηνά» στο οποίο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης» η πανέμορφη ηθοποιός ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για όλα.

Συνέντευξη: Τάσος Μεργιάννης

Φέτος χτυπάει σε διπλό... κωμικό ταμπλό. Από τη μια πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης» (η κλασική ταινία του Σακελλάριου αναβιώνει στη σκηνή του θεάτρου «Αθηνά») και από την άλλη στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Η πανέμορφη ηθοποιός που γνωρίσαμε πριν από 6 χρόνια μέσα από την καθημερινή σειρά «Κλεμμένα όνειρα» εξηγώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ την τεράστια απήχηση που έχει το έργο, αποκαλύπτει ότι «οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πολύ καλύτερες απ’ αυτό που περιμέναμε. Δεν θα ήμουν υπερβολική εάν έλεγα ότι δεν έχω ακούσει ούτε ένα αρνητικό σχόλιο. Το γεγονός ότι ο κόσμος αγαπάει πολύ αυτήν την ταινία δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας. Είναι ένα σύνολο πραγμάτων που τη δημιούργησαν. Το κείμενο, που έχει απίστευτες ατάκες αλλά και η πολύ ωραία σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου, ο οποίος δημιούργησε μια ζωντάνια στη θεατρική προσαρμογή της ταινίας μένοντας πιστός στο αρχικό κείμενο. Μπορώ να εγγυηθώ ότι όποιος έρθει να μας δει θα περάσει ένα πολύ ευχάριστο δίωρο».

Στην παράσταση υποδύεσαι όχι έναν αλλά τρεις ρόλους. Ποιοί είναι αυτοί;

Ο ένας είναι η κοπέλα στο φωτογραφείο, την οποία είχε υποδυθεί η Γκιζέλα Ντάλι. Επίσης, κάνω τον ρόλο της υπηρέτριας και της πελάτισσας του φαρμακείου.

Φοβάσαι τη σύγκριση με τους ηθοποιούς που έπαιζαν στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου;

Πάντα θα υπάρχει αυτός ο φόβος αλλά δεν θα πρέπει να τον έχουμε στο μυαλό μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έπρεπε να «αγγίζουμε» αυτές τις ταινίες. Κάθε φορά που οι σημερινοί ηθοποιοί επιχειρούν να υποδυθούν ρόλους που στο παρελθόν ενσάρκωσαν ηθοποιοί εκείνης της εποχής, μοιραία θα γίνεται σύγκριση. Ακόμα και εάν ο σημερινός ηθοποιός είναι καλύτερος από τον τότε, μπορεί στη σύγκριση να βγει χαμένος.

Για ποιόν λόγο;

Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι λάτρευαν τους ηθοποιούς, ταυτίζονταν μαζί τους. Τότε ήταν κάτι πρωτόγνωρο να βλέπεις έναν ηθοποιό στη μεγάλη οθόνη. Σήμερα ο κόσμος βομβαρδίζεται από έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και μέσω της τηλεόρασης αλλά και των social media έχει επέλθει μια απομυθοποίηση. Το κοινό πια γνωρίζει τόσα πολλά για την προσωπική ζωή του καθενός που τον αντιμετωπίζει ως τον «άνθρωπο της διπλανής πόρτας». Τότε που δεν υπήρχε αυτή η πληροφόρηση, τους αντιμετώπιζαν ως κάτι «αξιοθαύμαστο», κάτι διαφορετικό.

Ποιά είναι η δική σου σχέση με τα social media;

Θα την χαρακτήριζα «τόσο όσο». Ασχολούμαι μαζί τους μόνο στον βαθμό που μπορεί να βοηθήσει τη δουλειά μου. Θα φροντίσω ώστε να «διαφημίζω» το έργο ή το σίριαλ στο οποίο εργάζομαι χωρίς να εκθέτω την προσωπική μου ζωή. Δεν συμφωνώ με όσους βγάζουν όλα τους τα προσωπικά στα social media. Ο καθένας, όμως, έχει τους στόχους του...

Παράλληλα, πρωταγωνιστείς στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», η οποία έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό. Τι το διαφορετικό έχει αυτή η κωμωδία;

Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι αντικειμενική, γιατί δεν είμαι ένας απλός θεατής αλλά μέλος αυτής της δουλειάς. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον Βασίλη Θωμόπουλο (σ.σ. σκηνοθέτης) μου άρεσε πολύ το concept. Στα γυρίσματα περνάμε πολύ καλά· ξέρω ότι ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Γίνονται σε τόσο ευχάριστη διάθεση που νιώθω ότι υπάρχει διάχυτη μια θετική ενέργεια την οποία μεταδίδουμε.

Με τον Βασίλη Θωμόπουλο φέτος συνεργάζεσαι σε δυο δουλειές. Τι έχεις μάθει απ’ αυτή τη συνεργασία;

Αν και είναι νωρίς ακόμα, καθώς δουλεύουμε μαζί μόλις δυο μήνες, τώρα που τον ζω μπορώ να πω ότι επιβεβαιώνονται πολλά από τα καλά λόγια που είχα ακούσει γι’ αυτόν. Δεν υπάρχει ηθοποιός να μη θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Είναι σκηνοθέτης που αγαπάει και προσέχει τους ηθοποιούς του. Αν δεν δει κάποιον καλά στο γύρισμα, θα φροντίσει να ενδιαφερθεί για το τι έχει. Το επάγγελμά μας έχει να κάνει πολύ με την ψυχολογία. Αν ένας ηθοποιός είναι καλά μπορεί να βγάλει απίστευτο αποτέλεσμα. Αν όμως δεν είναι; Είναι λίγοι οι ηθοποιοί που δεν επηρεάζονται.

Σου έχει τύχει να μην είσαι καλά ψυχολογικά και να πρέπει να βγεις στη σκηνή;

Φυσικά. Δεν έχω την εμπειρία να τα αντιμετωπίζω όλα με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό το κερδίζεις με τον χρόνο. Υπάρχουν στιγμές που έχω πιάσει τον εαυτό μου να ζορίζεται πολύ για να φέρει εις πέρας τη δουλειά. Ευτυχώς, φέτος, μέχρι στιγμής αυτό δεν το έχω νιώσει καθόλου.

Πώς προέκυψε η υποκριτική στη ζωή σου;

Ήταν κάτι που μου άρεσε από μικρή. Οπότε, μεγαλώνοντας, παράλληλα με τις σπουδές μου ως κοινωνική λειτουργός, πήγα σε δραματική σχολή. Το έκανα πιο πολύ για να γνωρίσω αυτόν τον χώρο, καθώς με ενδιέφερε και ο τομέας της δραματοθεραπείας. Τελικά, η μια δουλειά έφερε την άλλη και ξαφνικά από το 2010 βρέθηκα να το κάνω επαγγελματικά.

Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση που ακόμα μαστίζει την χώρα. Νιώθεις άτυχη με αυτήν την συγκυρία;

Όλη η γενιά μου νιώθει άτυχη. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι μέσα στην κακή συγκυρία εγώ ήμουν από τους τυχερούς του χώρου που είχα δουλειές και καλές συνεργασίες. Δεν θέλω να ακούγομαι αχάριστη. Γνωρίζω πολλά παιδιά που δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα λόγω της κρίσης.

Η εμφάνισή σου σε βοήθησε στην μέχρι τώρα πορεία σου;

Είναι μύθος ότι μια όμορφη εμφάνιση βοηθάει στο επάγγελμά μας. Μπορώ να σου απαριθμήσω πολλές νέες κοπέλες με τα δικά μου χαρακτηριστικά οι οποίες δεν εργάζονται. Μπορείς να ταιριάζεις φυσιογνωμικά σε έναν ρόλο, αλλά κανείς δεν θα σε πάρει επειδή είσαι όμορφη ή ξανθιά ή 50 κιλά!

Στον χώρο της παγκόσμιας showbiz όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Σου έχει τύχει κάτι παρόμοιο;

Γελάω λίγο με όλο αυτό. Όχι απλά δεν μου έχει τύχει αλλά μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι μόλις γίνεται μια καταγγελία, ξαφνικά όλοι θυμούνται να πουν και τη δική τους ιστορία. Μήπως η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι κάτι που συμβαίνει χρόνια σε όλους τους χώρους και σε όλο τον κόσμο; Τώρα ξαφνικά το θυμήθηκαν όλοι;

KENTRIKI ok«Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου μέσα σε γάμο»

Κατάγεσαι από το Ρέθυμνο. Η μετάβαση από την Κρήτη στην Αθήνα ήταν εύκολη;

Μένω μόνη μου από τα 17 μου. Πέρασα περιόδους με ανασφάλειες και φόβους αλλά δεν είχα άλλη επιλογή, καθώς δεν ήθελα να γυρίσω πίσω, αφού γνώριζα ότι στην Κρήτη σε επαγγελματικό επίπεδο δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ. Αναγκαστικά, έβαλα το κεφάλι κάτω, σήκωσα μανίκια και τα αντιμετώπισα όλα.

Πώς θα ήθελες να είσαι σε δέκα χρόνια από τώρα;

Ακριβώς όπως είμαι τώρα. Μακάρι να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Δεν θα ήθελες να έχεις δημιουργήσει τη δική σου οικογένεια;

Θα ήθελα να κάνω ένα παιδί χωρίς να τρελαθώ ή να πάθω κατάθλιψη εάν δεν μου συμβεί. Σίγουρα, όμως δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου μέσα σε γάμο.

Η άρνηση αυτή έχει να κάνει με την τελετή ή τον θεσμό;

Δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία -ένα όμορφο πάρτι είναι και τίποτα παραπάνω- αλλά με την κοινωνική και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία θα βρεθώ σ’ αυτήν την περίπτωση. Η συνύπαρξη, οι κοινές υποχρεώσεις, οι συμβάσεις που απορρέουν από το χαρτί που έχεις υπογράψει ...

Να υποθέσω ότι είσαι άνθρωπος που βαριέται εύκολα;

Αυτό είναι αλήθεια. Μου αρέσουν οι αλλαγές, δεν μπορώ τη στασιμότητα. Θεωρώ ότι ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας -θες δε θες- σε βάζουν σε μια στασιμότητα. Σαν να μην προχωράει η ζωή σου, σαν να μπαίνει ένα τέρμα.

Πες μου 2-3 πράγματα που δεν ξέρουμε για σένα.

Είμαι απόλυτη σε ότι αφορά κάποια πράγματα. Απεχθάνομαι το κουτσομπολιό -δεν είμαι άνθρωπος που θα ασχοληθεί με τις ζωές των άλλων- και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου. Mπορώ να δουλεύω ώρες χωρίς να κουράζομαι.

box«ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ»

Θέατρο Αθηνά,

Δεριγνύ 10 & Πατησίων, τηλ. 2108237330

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Τάκης Βλαστός, Βασίλης Γιακουμάρος, Βαλέρια Κουρούπη, Αλίνα Κοτσοβόλου

Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Μαριλένα Ράδου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος

Σκηνικά: Aντώνης Χαλκιάς

Kοστούμια: Nικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Τίνα Βαρβαρέσου

Eνορχήστρωση: Nίκος Ξύδης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή 19:30, Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο 21:15, Σάββατο λαϊκή απογευματινή 18:15

Τιμές εισιτηρίων: 12 - 20 ευρώ

Περισσότερα στην κατηγορία Πρόσωπα >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης