Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΘΕΑΤΡΟ>«Η φιλοσοφία ενός γάτου» στο Θέατρο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ»

«Η φιλοσοφία ενός γάτου» στο Θέατρο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ»

gatosΣτο Θέατρο «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ» από 11 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου «Η φιλοσοφία ενός γάτου», που βασίζεται στο κείμενο του Μπάμπη Άννινου «Ο γάτος της γειτόνισσας» (του 1884).

Ένας γάτος, από «καλή οικογένεια», αλλά αγνώστου πατρός, γεννιέται σε μια πόλη με τις καλύτερες ευχές όλων. Μεγαλώνοντας όμως, ξεφεύγει από το πρότυπο «της καλής κοινωνίας» με τις αταξίες του και φτάνει να κατηγορείται και να τιμωρείται από το κοινωνικό σύνολο για εγκληματικές πράξεις, τις οποίες θα ήταν παράλογο να έχει διαπράξει.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσέγγιση του κοινωνικού παραλόγου, που ψάχνει να βρει έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» να κατηγορήσει για όλα τα δεινά που περιβάλλουν το κοινωνικό γίγνεσθαι, και που, πολλές φορές, αυτά τα δεινά προκαλούνται από εμάς τους ίδιους.

Το έργο βασίζεται θεματικά αλλά και, εν μέρει, λεκτικά στο κείμενο του Μπάμπη Άννινου. Ο λόγος του κειμένου (καθαρεύουσα) και ο σύγχρονος λόγος, που παρήχθη μέσω αυτοσχεδιασμών, συγκρούονται αποκαλύπτοντας τη λογική του δυισμού που επικρατεί στη δυτική σκέψη.

Κατήγορος και Κατηγορούμενος, Θύτης και Θύμα, Κακό και Καλό, Μαύρο και Άσπρο, Κωμωδία και Τραγικό. Στοιχεία που εναλλάσσονται στην Ιστορία αλλά και στην καθημερινότητά μας. Την ίδια στιγμή που είμαστε κατηγορούμενοι, μπορούμε να κατηγορήσουμε, το θύμα δεν υπάρχει χωρίς τον θύτη και το αντίστροφο, κακό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα ψήγμα καλού, μέσα στην τραγικότητα ξεδιπλώνονται και κωμικές καταστάσεις.

Αντιφατικά στοιχεία, τα οποία ενυπάρχουν στην ανθρώπινη φύση και αρνούμαστε να τα αποδεχτούμε, έχοντας μπροστά μας σαν εμπόδιο τη συνεχή αυτοπαγίδευση.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδριάνα Αργυροκαστρίτη, Βασίλης Ιερωνυμάκης, Σωτηρία Κολόζου, Κωνσταντίνα Μακρή.

Τη σκηνοθεσία, όπως και την πρωτότυπη μουσική έχει αναλάβει η Σωτηρία Κολόζου, ενώ τα σκηνικά ο Σπύρος Σεφεριάν και το Video ο Νίκος Γιαννίκας.

INFO

ΘΕΑΤΡΟ «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ», 
Μικρή Σκηνή «Στάθης Σύρος»

Κρατήσεις θέσεων:

210 8656004, 210 8679535, 210 8624392

Από Κυριακή 11/2/18 και κάθε Κυριακή στις 19.30 (για 8 παραστάσεις)

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Μειωμένο: 7 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 70’

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Περισσότερα στην κατηγορία Θέατρο > ΤΕΧΝΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης