Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΡΕΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ>Γ. Πουσπουρίκας: Να μπει ένα τέλος στον Γολγοθά των μικρομεσαίων

Γ. Πουσπουρίκας: Να μπει ένα τέλος στον Γολγοθά των μικρομεσαίων

pouspourikas photoΥποψήφιος στον κλάδο των Επαγγελματιών. Με τον συνδυασμό «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Πανεπιστημίου 44) 2, 3 & 4 Δεκεμβρίου 2017

H δραστική μείωση του οικογενειακού και ατομικού εισοδήματος των πολιτών σε συνδυασμό με την ακραία φορολόγηση των επιχειρήσεων, δημιουργεί ένα παρατεταμένο κλίμα ασφυξίας στην αγορά, με συνέπεια πολλοί επιχειρηματίες να αντιμετωπίζουν ορατό τον κίνδυνο του λουκέτου και άλλοι να προσπαθούν μέσα από την αυτοχρηματοδότηση με κόπους ζωής να επιβιώσουν.

Τα δημοσιονομικά πλεονάσματα είναι σαφές ότι δεν αποτελούν προϊόν ανάπτυξης αλλά παράγωγο της υπερφορολόγησης.

Αποτελεί πλέον ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα η διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου στήριξης και ανόρθωσης της οικονομίας μέσω της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, με στόχο την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ, με πυρήνα του σχεδιασμού την πολιτική σταθερότητα, τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη μεγέθυνση των επενδύσεων.

Παράλληλα, μέχρι να αρχίσει να αναπτύσσεται αυτός ο σχεδιασμός, θα πρέπει η Κυβέρνηση και το χρηματοπιστωτικό σύστημα να στηρίξουν χωρίς απαγορευτικά προαπαιτούμενα τη μικρομεσαία επιχείρηση για να μπορέσει να επιβιώσει και να συνδράμει και αυτή από την πλευρά της στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Ένα σημαντικό επίσης ζήτημα που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στις ευρωπαϊκές οικονομίες είναι η ύπαρξη ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ στην αυτοαπασχόληση.

Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι σε βασικούς τομείς της Εθνικής Οικονομίας «χτυπήθηκαν» λόγω της οικονομικής ύφεσης, με συνέπεια να οδηγηθούν στην ανεργία. Μαζί τους παροπλίστηκε η τεχνογνωσία και η εμπειρία όλων αυτών των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να είναι οικονομικά αδρανές ένα τεράστιο κεφάλαιο για την οικονομία και τη χώρα.

Βασικό ζήτημα για την ύπαρξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί η ρύθμιση των σωρευμένων χρεών τους.

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης των Χρεών είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις ΜΜΕ αλλά όπως έχει διαμορφωθεί ουσιαστικά, αφορά μικρό αριθμό επιχειρήσεων, με τα σοβαρότερα προβλήματα ένταξης σ’ αυτή τη διαδικασία να εστιάζονται:

- 
Στην ύπαρξη μιας θετικής χρήσης την τελευταία τριετία

- 
Στην απαραίτητη προσκόμιση 25 δικαιολογητικών

- 
Στο κόστος για την απαραίτητη εμπλοκή Λογιστή και Δικηγόρου

- 
Στο γεγονός ότι σε περίπτωση απόρριψη της πρώτης αίτησης δεν μπορεί να υποβληθεί δεύτερη

- 
Στο ότι αν το σύστημα «βγάλει» μια επιχείρηση μη βιώσιμη αυτή πρέπει να πτωχεύσει.

Αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια» αποτελεί παραλογισμό οι τράπεζες να τα πωλούν σε κάποια funds αλλά να αρνούνται να επιτρέψουν σε έναν οφειλέτη επιχειρηματία να αγοράσει αυτός το δάνειό του στην ίδια τιμή πώλησής του στα funds.

Με αυτές τις προσεγγίσεις, αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου με τον απερχόμενο πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στις επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.

Ζητώ τη στήριξη και την ψήφο του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής μας έτσι ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα μέσα από μια σημαντική θέση ευθύνης να διεκδικήσω λύσεις τόσο για τα γενικότερα όσο και τα ειδικότερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεσμεύομαι ότι θα σταθώ δίπλα στον επαγγελματία, με στόχο να ακουστεί δυνατά η φωνή του εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την τύχη του.

Περισσότερα στην κατηγορία Αγορά - Επιχειρείν >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης