Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΙΒΛΙΟ>Η ληστεία με το ελικόπτερο

Η ληστεία με το ελικόπτερο

h lhsteia me to elikoptero amarysia«Αυτό που περιγράφεις είναι ότι πρέπει να βρούμε ένα ελικόπτερο· κι έναν πιλότο. Ύστερα θα ανοίξουμε με εκρηκτικά μια τρύπα στη στέγη και θα κατεβούμε με μια σκάλα για να αρπάξουμε τα λεφτά.

Κι όλο αυτό μπορεί να πάρει δέκα λεπτά μάξιμουμ. Ταυτόχρονα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα ελικόπτερα της αστυνομίας δεν θα μπορούν ν’ απογειωθούν».

«Ακριβώς», απάντησε ο Μαλούφ.

«Ακούγεται… ξέρεις πώς ακούγεται, έτσι δεν είναι;»

Ο Μαλούφ γέλασε… Πίστευε ότι το σχέδιο ήταν μεγαλειώδες, γεμάτο προκλήσεις.

Ακούγεται τρελό, σκέφτηκε ο Σάμι μ’ ένα ειρωνικό χαμόγελο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια μέσα σε πέντε λεπτά;

23 Σεπτεμβρίου 2009, ο συναγερμός θα σκορπίσει πανικό.

Μία από τις πιο θεαματικές ληστείες διαπράττεται στη Στοκχόλμη.

Δεν ακούστηκε ούτε ένας πυροβολισμός...

Ο Bonnier έχει μια κομψή επιδεξιότητα που κάνει τους ληστές πιστευτούς και τον διάλογο ζωντανό. Οι εγκληματίες γίνονται ανθρώπινοι και η ιστορία γρήγορα αποκτά σασπένς. […] Το γεγονός ότι το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά και σύντομα θα γυρίσει σε ταινία το βιβλίο του Bonnier δεν θα ξαφνιάσει οποιονδήποτε το διαβάσει. Το μυθιστόρημά του είναι γοητευτικό, ψυχαγωγικό και φτιαγμένο για να γίνει κινηματογραφική ταινία με μεγάλο προϋπολογισμό. Η ελευθερία να συνυφανθούν μυθοπλαστικά στοιχεία ωφέλησε την πλοκή, και στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη.(Goteborgs-Posten (Σουηδία)

Ένα γρήγορο, καθηλωτικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας ομάδας τεσσάρων νεαρών Σουηδών που διέπραξαν “μια από τις πλέον θεαματικές ληστείες όλων των εποχών.(ΤΙΜΕ)

Ο Jonas Bonnier (1963) είναι μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος και δημοσιογράφος. Ήταν διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Bonnier Group από το 2008 ως το 2014. O Jonas Bonnier ζει με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους στο Μαϊάμι. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο Η Ληστεία με το Ελικόπτερο.

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Jonas Bonnier

Μεταφραστής: Μιχάλης Μακρόπουλος

Ημερομηνία έκδοσης: 25/10/2017

Αριθμός σελίδων: 552

Μέγεθος: 140 x 205

Τιμή: 17,70 ευρώ

Περισσότερα στην κατηγορία Βιβλίο > ΤΕΧΝΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης