Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΙΒΛΙΟ>Γράμματα από τη Ρωσία

Γράμματα από τη Ρωσία

grammata apo th rosia«…Διασχίζοντας απέραντες εκτάσεις με λεωφορεία, τρένα αλλά και αυτοκίνητα, γνώρισα τη σημερινή Ρωσία, αφουγκράστηκα το παρελθόν της, ψυχανεμίστηκα το μέλλον της. Για τον δυτικό περιηγητή η Ρωσία είναι μια χώρα που δεν θα καταφέρει ποτέ να την δει ολόκληρη. Δεν θα καταφέρει καν να δει ένα μεγάλο της μέρος. Όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά ιστορικά και πολιτισμικά. Γι’ αυτό και παραμένει ένα μυστήριο ανεξερεύνητο…» (Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης)

Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένας τουριστικός οδηγός ούτε διεκδικεί δάφνες πληρότητας πληροφοριών. Γραμμένο σε αίθουσες αναχωρήσεων αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, σε σταθμούς αυτοκινήτων ρωσικών αυτοκινητόδρομων, αλλά και φιλόξενα μικρά καφέ στη Μόσχα και άλλες πόλεις της μυστηριώδους και σαγηνευτικής χώρας που εκτείνεται σε δύο ηπείρους,  ο συγγραφέας αποτυπώνει εμπειρίες και βιώματα από όσα συνάντησε.

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης σπούδασε φιλοσοφία στο Κίεβο και Θεολογία στο Α.Π.Θ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην τεχνική εκπαίδευση και ακόμα περισσότερα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει μεταφράσει δεκάδες βιβλία Ρώσων συγγραφέων, ποιητών και στοχαστών.

Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί το βιβλίο του «Κάτοικος Μεταξουργείου: Ημερολόγιο Κρίσης» (2012),  έχει μεταφράσει το  «Ρώσικα Πασχαλινά Διηγήματα» (Επίκεντρο, 2017) και προλογίζει την ελληνική έκδοση του «Η Επινόηση της Σύγχρονης Ρωσίας» του Αρκάντι Οστρόφσκι (Επίκεντρο. 2017).

Εκδόσεις: Επίκεντρο

Συγγραφέας: Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

Σελίδες: 256

Τιμή: 12,00 ευρώ

Περισσότερα στην κατηγορία Βιβλίο > ΤΕΧΝΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης