Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΙΒΛΙΟ>ΘΥΜΑΜΑΙ... «32 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης»

ΘΥΜΑΜΑΙ... «32 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης»

thymamaiΟ Νίκος Γκροσδάνης εργάστηκε για χρόνια στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη, που τις δεκαετίες ‘60 και ‘70 ταυτίστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, φιλοξενώντας πρόσωπα που σημάδεψαν την έβδομη τέχνη στην Ελλάδα.

Το λεύκωμα αυτό, μέσα από σπάνιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, καταγράφει αναμνήσεις και ιστορίες 32 χρόνων του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι ταινίες, οι πρωταγωνιστές, οι συντελεστές, η οργάνωση και τα παρασκήνια ενός σημαντικού θεσμού παρουσιάζονται αποτυπώνοντας όλη την αγωνία, το πάθος και την αγάπη των ανθρώπων που αγαπούν το Σινεμά.

Όσοι έζησαν τα γεγονότα που περιγράφονται μέσα στις σελίδες του δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ. Σημαντικός συντελεστής άλλωστε αποτέλεσε το κοινό που κράτησε ζωντανό το Φεστιβάλ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Παντελής Βούλγαρης στον πρόλογο του βιβλίου: «Στα πενήντα χρόνια της διαδρομής μου ως κινηματογραφιστής προσπάθησα να ερμηνεύσω –σπανίως καθισμένος, συνήθως όρθιος στο τέλος της αίθουσας– τις σιωπές, τα τριξίματα των καθισμάτων, τις σιλουέτες των θεατών που αποχωρούν, το τέλος της προβολής, όπου τα πρώτα βλέμματα των θεατών μιλάνε δίκαια για τις εικόνες που παρακολουθούσαν.»

Απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε σινεφίλ – όσοι είχαν την τύχη να είναι εκεί θα θυμηθούν  ενώ οι νεώτεροι  θα ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες του στις μέρες και νύχτες της κινηματογραφικής Θεσσαλονίκης της εποχής.

Εκδόσεις: Επίκεντρο

Συγγραφέας: Ν. Γκροσδάνης

Πρόλογος: Π. Βούλγαρης

Σελίδες: 512

Τιμή: 23,00 ευρώ

Περισσότερα στην κατηγορία Βιβλίο > ΤΕΧΝΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης