Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Κοινωνία>«Πρωταθλητής» της ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία για το 2017 ο Δήμος Βριλησσίων

«Πρωταθλητής» της ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία για το 2017 ο Δήμος Βριλησσίων

18 2 yellowbinΣτις πρώτες θέσεις μεταξύ των δήμων της Αττικής στις επιδόσεις ανακύκλωσης χαρτιού με διαλογή στην πηγή σε σχολεία και δημόσιους φορείς κατατάσσεται με ο Δήμος Βριλησσίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΣΔΝΑ) για το έτος 2017.

Ειδικότερα, για το διάστημα από 1.1.2017 έως και 31.12.2017 στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων ανακυκλώθηκαν 17.040 κιλά χαρτιού, ποσότητα που τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις των δήμων και δημόσιων φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής «Ανακυκλώνω Χαρτί γιατί Μετράει - Έλα στον κύκλο μας», με ήρωα τον «Χαρτοφάγο».

Με ανακοίνωση του , ο Δήμος Βριλησσίων αναφέρει «η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βριλησσίων έχει αναδείξει σε κορυφαία προτεραιότητά της τη διαχείριση των απορριμμάτων με Διαλογή στην Πηγή, αποτελώντας τον πρώτο δήμο της Αττικής που υλοποιεί πρόγραμμα κομποστοποίησης με συλλογή των οργανικών υπολειμμάτων σε ΚΑΦΕ κάδο έξω από κάθε σπίτι. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, «πρόκειται για μία πραγματική καινοτομία στη διαχείριση των αποβλήτων, η οποία κάνει κοινωνό και συμμέτοχο τον ίδιο τον πολίτη. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο πετύχαμε αποδεδειγμένα εκτροπή άνω των 1.000 τόνων οργανικών αποβλήτων από τη διαδικασία της ταφής, κάτι που αντιστοιχεί σε σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος και μεγάλη εξοικονόμηση για τον Δήμο και τους δημότες μας, οδηγώντας σε μείωση των τελών καθαριότητας 5% το χρόνο».

«Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με τα στοιχεία του ΕΣΔΝΑ για την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολειά μας, μας κάνουν περήφανους για όσα πετυχαίνουμε ως τοπική κοινωνία και για όσα πετυχαίνουν καθημερινά τα σχολειά μας και η γένια της πόλης, αλλά και μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και αποτελεσματικά στην ίδια κατεύθυνση», καταλήγει ο κ. Μανιατογιάννης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης