Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Εκπαίδευση>Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της δράσης «Ανακυκλώνω Χαρτί, γιατί μετράει!»

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της δράσης «Ανακυκλώνω Χαρτί, γιατί μετράει!»

IMG 2567Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση “Ανακυκλώνω Χαρτί, γιατί μετράει” σε όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου Βριλησσίων (6 συνολικά), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους χαρτιού που τοποθετήθηκαν στο σχολείο. Τα υλικά που συλλέχθηκαν είναι: βιβλία, τετράδια, σχολικά έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ και μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες. Τα υλικά στη συνέχεια ζυγίζονται από τον ΕΔΣΝΑ και για κάθε γεμάτο κάδο το σχολείο λαμβάνει περίπου 5000 πόντους.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Συνολικά, συλλέχθηκαν περίπου 2.700 κιλά χαρτιού, το οποίο αντιστοιχεί σε 1,5 πόντο ανά μαθητή.  Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, το οποίο και καταδεικνύει το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονέων.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου,  ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης επιβράβευσε όλα τα σχολεία και τους μαθητές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, απονέμοντας τιμητικούς επαίνους για τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό.

Επαίνους έδωσε, επίσης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Κορωναίου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Χαντζάρα και η Πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Γιώτα Παρασκευοπούλου.

Τα αποτελέσματα των σχολείων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα followgreen.gr/vrilissia/school

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης