Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Εκπαίδευση>«Εργαζόμαστε άοκνα για να έχουμε σχολεία ασφαλή και καλαίσθητα»

«Εργαζόμαστε άοκνα για να έχουμε σχολεία ασφαλή και καλαίσθητα»

mesa copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copyH αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Βριλησσίων Σόφια Xαντζαρα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν μιλάει στην Αμαρυσία.

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι της φετινής σεζόν. Λίγο πριν οι προαύλιοι χώροι  των σχολικών συγκροτημάτων των Βριλησσίων κατακλυστούν από παιδικές και εφηβικές φωνές, η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Χαντζάρα μιλάει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και  δίνει το δικό της μήνυμα στους 3546 μαθητές που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του δήμου .

Τα σχολεία ανοίγουν. Είναι έτοιμες οι σχολικές υποδομές του δήμου να υποδεχτούν τους μαθητές;     

Οι σχολικές υποδομές του δήμου Βριλησσίων  είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι πιο παλιές σχολικές μονάδες είναι αυτές που χρειάζονται συνεχώς παρεμβάσεις, διότι οι φθορές λόγω της παλαιότητας και της χρήσης, είναι και πολλές και συνεχείς. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Εθελοντισμού και  τις δύο Σχολικές Επιτροπές,  ιεραρχώντας τις ανάγκες και τα αιτήματα των σχολείων, προγραμμάτισε τις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να ξεκινήσει η χρονιά απρόσκοπτα.

Που εστιάστηκαν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήσατε εν όψει της νέας σχολικής σεζόν;

Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούσαν κυρίως εσωτερικούς και εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, ανακατασκευή τουαλετών και αντικατάσταση φθαρμένων ειδών υγιεινής, διαμόρφωση αίθουσας διδασκαλίας λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών, κοπή επικίνδυνων κλάδων υψηλών δέντρων, έλεγχος και αποκατάσταση ορθής λειτουργίας αρδευτικού συστήματος και καθαρισμός προαύλιων χώρων, τοποθέτηση δαπέδων,  έλεγχος κλιματιστικών σωμάτων, έλεγχος υδρορροών, κ.ά. Προγραμματίστηκε δε και ολοκληρώνεται η εργασία απεντόμωσης και απολύμανσης όλων των σχολικών μονάδων, η συντήρηση καυστήρων και μονώσεων. Έχουν ήδη συνδεθεί με το φυσικό αέριο δύο σχολεία, ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς η σύνδεση και άλλων σχολικών μονάδων.

Υπάρχει  έλεγχος όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας;  

Ο δήμος μέσω των υπηρεσιών του ελέγχει καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των σχολείων με σχεδόν καθημερινή παρουσία συνεργείων του, αποκαθιστά φθορές και σε τακτά χρονικά διαστήματα προχωρά σε βελτιώσεις, μέσω έργων που εκτελούνται δια δημοσίων συμβάσεων. Ανάγκες θα υπάρχουν πάντα, διότι τα κτίρια χρειάζονται συνεχείς παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις. Όμως ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και η διοίκηση αυτή έχει βάλει ως προτεραιότητα την κάλυψη όλων των αναγκών, στο μέτρο του δυνατού και έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη τόσο της ασφάλειας των σχολικών μονάδων, όσο και της λειτουργικότητας των σχολείων μας. Τα συνεργεία συντήρησης του δήμου (υπηρεσίες αυτεπιστασίας), ολοκληρώνουν μέσα στην εβδομάδα τις προγραμματισμένες εργασίες, ενώ θα παρεμβαίνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Την προηγούμενη σχολική χρονιά, ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό δημοτικό έργο που αφορούσε στη συντήρηση αποκατάστασης φθορών και βελτίωση υποδομών των σχολείων της πόλης, όπου αντιμετωπίστηκαν χρονίζοντα προβλήματα. Συνεπώς, ελλείψεις μεγάλες δεν υπάρχουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θα μας ικανοποιούσε πλήρως. Όμως άοκνα εργαζόμαστε για να έχουμε σχολεία ασφαλή αλλά και καλαίσθητα, ώστε οι μαθητές της πόλης μας να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το ύψιστο αγαθό της προσφερόμενης γνώσης.

Έχετε στοιχεία στην διάθεσή σας σχετικά με τον αριθμό των μαθητών που πρόκειται να φοιτήσουν στα σχολεία της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φέτος;

Έχουμε την τύχη και την ευλογία να υπηρετούν στα σχολεία του δήμου μας, τόσο στην πρωτοβάθμια  όσο και στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση , εκπαιδευτικοί που διαθέτουν αυξημένο επιστημονικό κύρος, καλλιέργεια και μεράκι, με αποτέλεσμα το παραγόμενο έργο να είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές μας να επιτυγχάνουν και να διακρίνονται σε ποικίλους γνωστικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς με ακρογωνιαίο λίθο τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπου οι εισακτέοι στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αγγίζουν πολύ υψηλά ποσοστά. Στο δήμο μας υπάγονται 7 Νηπιαγωγεία, όπου φοιτούν συνολικά 320 μαθητές, 6 Δημοτικά  με 1768 μαθητές, 3 Γυμνάσια με  776 μαθητές και 2 Γενικά Λύκεια με 682 μαθητές συνολικά. Ο μαθητικός πληθυσμός του δήμου μας ανέρχεται σε 2088 μαθητές της πρωτοβάθμιας και 1458 της δευτεροβάθμιας, ήτοι σύνολο 3546 μαθητές.

Τι εύχεστε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την νέα σχολική σεζόν;

Εύχομαι ολόψυχα υγεία πάνω απ΄ όλα και δύναμη. Γνωρίζω, ως εκπαιδευτικός που είμαι, ότι το έργο- λειτούργημα  των εκπαιδευτικών είναι πολυσχιδές και δύσκολο. Το καθήκον τους δεν εξαντλείται στη μετάδοση στείρας γνώσης, αλλά πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους τα ιδανικά και τις αξίες εκείνες που θα τους καταστήσουν ανθρώπους έτοιμους να πορευτούν στο ταξίδι της ενήλικης και της πραγματικής ζωής.  Στους μεν μαθητές μας εύχομαι να καταφέρουν να βρουν πραγματικό ενδιαφέρον για τη γνώση και τη μάθηση, διότι μέσα από αυτή την αναγκαία διαδικασία θα ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες και θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και τις ιδιαίτερες κλίσεις- ταλέντα  που διαθέτουν. Στους δε γονείς που έχουν τόσες δυσκολίες να αντιμετωπίσουν, να έχουν υπομονή και καρτερικότητα και με πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους να τα εμπνέουν και να τα εμψυχώνουν στο δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα τους. Καλή σχολική χρονιά!

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης