Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Εκπαίδευση>«Να κατασκευαστεί άμεσα δεύτερη έξοδος κινδύνου στο 1ο Γυμνάσιο»

«Να κατασκευαστεί άμεσα δεύτερη έξοδος κινδύνου στο 1ο Γυμνάσιο»

1o gimnasio amarysiaΜε επιστολή που απέστειλαν μεταξύ άλλων  στον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής,  Χ. Λόντο και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,  Α. Φαλούκα, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου υπενθυμίζουν το ζήτημα της δεύτερης εξόδου κινδύνου στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων, υπογραμμίζοντας την μεγάλη ανησυχία που τους προκαλεί η απουσία του. Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

 “Αξιότιμοι/μες Κύριοι & Κυρίες

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το σοβαρότατο ζήτημα της απουσίας δεύτερης εξόδου κινδύνου στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων. Είναι ένα ζήτημα που χρονοβορεί έτη και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα αφού παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας ως γονείς, δεν γίνεται αντιληπτή η επικινδυνότητά του και το επείγον της άμεσης επίλυσής του. Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υ.Α. 58185/2474/1991 (ΦΕΚ 360 τ. Α΄) και όπως έχει επικαιροποιηθεί με τη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 16/2015, άρθρο 3 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2326/29.10.2015), απαιτούνται για τα εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης δύο εναλλακτικές οδεύσεις διαφυγής με τις αντίστοιχες εξόδους κινδύνου με πλάτος των εξόδων 1,40m & 0,90m, εφόσον το πλήθος ατόμων που φιλοξενούν είναι από 201 μέχρι 350 άτομα, όροι που συντρέχουν στο 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων αφού σε αυτό φοιτούν 300 μαθητές/τριες. Επίσης σύμφωνα με την ίδια διάταξη η παροχή όδευσης διαφυγής ανά μονάδα πλάτους (0,60m) καθορίζεται σε 60 άτομα για τις κατακόρυφες οδεύσεις (κλιμακοστάσια, ράμπες), που σημαίνει ότι σε περίπτωση κινδύνου από τη σκάλα του εν λόγω κτιριακού συγκροτήματος («διώροφο» κτίριο που φθάνει τον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας) μπορούν να κατέβουν το πολύ 100 άτομα.

Σε συνέχεια των επανειλημμένων επισημάνσεων και οχλήσεων, πρόσφατα το ζήτημα τέθηκε στη Δημοτική Αρχή στη συνάντησή μας ως «Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων», στις 04.05.2017, με το χαρακτηρισμό του επείγοντος από πλευράς μας, ώστε να επιλυθεί μέσα στο καλοκαίρι που ακολουθούσε. Επίσης έχει τεθεί υπόψη της Δημοτικής Αρχής και με την 786/27.01.2015 επιστολή, προς το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, της προηγούμενης Διεύθυνσης του Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, ως πρώτο αίτημα. Έτσι με την παρούσα επιστολή θέλουμε, επίσης, να κάνουμε κοινωνούς της αγωνίας μας και την εγγύτερη Διοίκηση του Υ.ΠΕ.Π.Θ..

Επανερχόμαστε λοιπόν για πολλοστή φορά με μεγάλη ανησυχία και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της άμεσης κατασκευής της δεύτερης εξόδου κινδύνου. Μπορεί εσείς, ως Αρχές να έχετε τυπικά την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών/τριών, αλλά εμείς ανησυχούμε ουσιαστικά, γιατί θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των παιδιών μας την ανύποπτη στιγμή του ενδεχόμενου κινδύνου. Ελπίζουμε να προβείτε από πλευράς σας σε αποτελεσματικές ενέργειες και αναμένουμε την απάντησή σας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Βριλησσίων Παύλος Αρβανίτης

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων
Λίλιαν Γούβαλη – Μοσχόβου»

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης