Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Εκπαίδευση>«Παιδί - Γονείς και παιγνίδι»

«Παιδί - Γονείς και παιγνίδι»

sxoli goneonΤην Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 18.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Σχολής Γονέων με θέμα «Παιδί –Γονείς και παιγνίδι». Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου μας ενημερώνει ότι «Θα είναι ένα  βιωματικό σεμινάριο στο οποίο θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε το παιχνίδι για εμάς και  τα παιδιά μας, μέσα στο σπίτι μας ή και αλλού. Καλεσμένη μας η Βικτωρία Θεοφίλου παιγνιοθεραπεύτρια και νηπιαγωγός από το 1986 έως σήμερα.

Το παιχνίδι είναι μια δραστηριότητα που εμφανίζεται σε κάθε αναπτυξιακή φάση του ανθρώπου, ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία και συνεχίζοντας μέχρι τα γηρατειά. Η σημασία του είναι καθοριστική για την ψυχική μας ευεξία. Τα παιδιά παίζουν για να εκφράσουν συναισθήματα, να εκτονώσουν εντάσεις, να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους, να επικοινωνήσουν, να κάνουν φίλους.  Το ίδιο και οι μεγάλοι που έχουν και αυτοί τις ίδιες ανάγκες για δημιουργικότητα και ψυχαγωγία. Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και είναι η πιο αγνή και εμπνευσμένη δραστηριότητα του ανθρώπου σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του. Πως όμως οι γονείς μπορούν να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά τους από τη μικρή ηλικία ώστε να κάνουν ένα δημιουργικό και ευχάριστο παιγνίδι παρά το σχολικό φόρτο εργασίας;

Ποια παιγνίδια ανά ηλικία είναι κατάλληλα για τα παιδιά;

Αυτά και πολλά άλλα σημαντικά θέματα θα συζητηθούν και θα απαντηθούν ερωτήσεις». 

Το τηλέφωνο της συμμετοχής είναι 210-8045564.

Το βιογραφικό της ομιλήτριας

Η Βικτωρία Θεοφίλου εργάζεται ως  νηπιαγωγός από το 1986 ως και σήμερα. Παράλληλα,  είναι παιγνιοθεραπεύτρια και ασχολείται με το θεραπευτικό παιχνίδι ατομικά και  ομαδικά, με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και με αυτισμό. Είναι εκπαιδευόμενη στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενώ έχει εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων παιγνιοθεραπείας που αφορούν γονείς, παιδιά και επαγγελματίες υγείας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων  θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθέατρου, μουσικοκινητικής αγωγής και χορού.

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης