Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Εκπαίδευση>Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων τρέχει.. με χίλια!

Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων τρέχει.. με χίλια!

Untitled 1 mesaΜαθητές του σχολείου συμμετέχουν στον διεθνή  διαγωνισμό «F1 in schools»

Οι μαθητες της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων καινοτομούν, τολμουν και συμμετεχουν για πρωτη φορα στον διεθνη  διαγωνισμο «F1 in schools» ο οποίος διεξάγεται εδώ και 12 χρόνια – υπο την αιγίδα της F1-, στο πλαίσιο του οποίου καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να τρέξουν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο μινιατούρα από πολυαιθάνιο, συναγωνιζόμενοι Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ευρώπη.  Σκοπός της συμμετοχής είναι να μάθουν την έννοια του επιχειρείν, μεσα από τη συνεργασία,  να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και δεξιότητες σχετικά με τη δημιουργία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Τι είναι ο διαγωνισμός «F1 in schools»

Πρόκειται για ένα διεθνή εκπαιδευτικό διαγωνισμο τεχνολογιας, ο οποιος λαμβανει χωρα σε 34 χωρες του κοσμου, συμμετέχουν 17.000 περιπου μαθητες ηλικιας 9 -19 ετων και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education ( Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, το Marketing, τα Media και όχι μόνο.  Οι  μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα-μινιατούρες F1 χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

Εκτός από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αμαξιδίου, κάθε ομάδα πρέπει να καταρτίσει και να εκτελέσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο και στα social media, την συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτέρου για τον διαγωνισμό κ.α. Οι ομάδες αξιολογούνται από ειδικούς κριτές για το σύνολο των παραπάνω ενεργειών και η βαθμολογία τους προστίθεται στα αποτελέσματα των αγώνων ταχύτητας ώστε να προκύψουν οι τελικοί νικητές.

Σύμφωνα με έρευνα, το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο «F1 in Schools» πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, καθώς με την ανάδειξη της δημιουργικότητας και του ταλέντου των Ελλήνων μαθητών, τους δινεται η ευκαιρία να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον τους σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο που βιώνει η πατρίδα μας

Οι δυο ομάδες του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων

Το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων μονο φέτος εχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα,  με πιο πρόσφατο το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Erasmus+ ΚΑ3 ACT» με θέμα την προώθηση των θεμελιωδών αξιών μέσω της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αφορούν την πολυμορφία στο μαθησιακό περιβάλλον και η  εκστρατεία ECOMOBILITY με στόχο τον εντοπισμό των προβλημάτων  μετακίνησης στο Δήμο και την πρόταση λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Και φέτος, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ειναι Δωρητής των ελληνικών ομάδων που θα φτάσουν στον τελικό, καλύπτοντας μέρος των εξόδων συμμετοχής τους στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες. Το ΙΣΝ υποστηρίζει και την συμμετοχή 25 δημοσίων σχολείων στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό «F1 in Schools», σχολικής περιόδου 2017 – 2018. Η δωρεά του ΙΣΝ συμβάλλει στην αξιοποίηση του επιτυχημένου προγράμματος «F1 in Schools» ώστε να επιτευχθεί η συμμετοχή περισσοτέρων μαθητών από Δημόσια Σχολεία, η εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM και η ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για να επιλύουν προβλήματα από τον πραγματικό κόσμο.  Φέτος  το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων θα συμμετέχει και  θα διαγωνιστει με δύο ανεξάρτητες ομάδες:

-Την   N.S.F. (Not So Fast), με αρχηγό το Βαγγέλη Λ., στην οποία συμμετέχουν η Αναστασία Μ., η Ρένια Η., Χρήστος Μ. Γιάννης Ν, ο Ηρακλής Μ. και ο Οδυσσέας Τ. Το όνομά τους γιατί δεν είναι μόνο η ταχυτητα που μετράει, πάνω από όλα η ασφάλεια,.

-Τη HyperFalcon F1 με αρχηγό το Φίλιππο Γ., στην οποία συμμετέχουν ο Νίκος Ζ., η Κατερίνα Α., ο Δημήτρης Τ., ο Θάνος Ρ., ο Παναγιώτης Λ. και Γιώργος Μ.

Ο πρώτος στόχος τους είναι να πάρουν την πρόκριση για τους περιφερειακούς αγώνες και στη συνέχεια να διεκδικήσουν μια θέση στους τελικούς. Οι δυο ομάδες έχουν πάρει θέση στην εκκίνηση των προκριματικών που θα γίνουν στο Κέντρο Καινοτομίας στο Εμπορικό Κέντρο THE MALL ATHENS το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες στα links  www.f1inschools.gr και www.facebook.com/f1inschoolsgreece.

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης