Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Πολιτική>Ιστορικής σημασίας απόφαση για την απόκτηση του πρώην Tennis Club

Ιστορικής σημασίας απόφαση για την απόκτηση του πρώην Tennis Club

maniatogiannisΕγκρίθηκε από το Δ.Σ. Βριλησσίων η αγορά έναντι ποσού 3.447.825 ευρώ.

Σε μια ιστορική σημασίας απόφαση για την απόκτηση του Οικοδομικού Τετραγώνου 61 (πρώην tennis club) κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων στην τελευταία συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017.  Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε, μετά από σχετική τεκμηριωμένη εισήγηση της δημοτικής αρχής, η αγορά 6.895,65 τ.μ. έναντι τιμήματος 500 ευρώ/τμ, ήτοι συνολικού ποσού 3.447.825 ευρώ.

«Με την Απόφαση αυτή, αποκτάται το μεγαλύτερο μέρος του εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες διεκδικούμενου χώρου από την τοπική μας κοινωνία και έτσι, τίθεται πλέον σε τροχιά οριστικής επίλυσης και αξιοποίησης, καθώς στα οριζόμενα συμπεριλαμβάνεται και η συγκρότησης Επιτροπής για τη μελέτη και την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων διαμόρφωσης του εξασφαλιζόμενου μεγαλύτερου εναπομείναντα ενιαίου ελεύθερου γηπέδου (οικοπέδου) στην πόλη μας.

Με την εξέλιξη αυτή :

- Εξασφαλίζεται κρίσιμος δημόσιος χώρος προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχολικής στέγασης και εκπαίδευσης

- Εξασφαλίζεται κρίσιμος δημόσιος χώρος αναψυχής και άθλησης

- Εξασφαλίζεται, ταυτόχρονα, κρίσιμος δημόσιος χώρος και ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου εντός της παραρεματίου  ζώνης, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει επίκεντρο της παραρεματίου και φυσική συνέχεια του ήδη αξιοποιούμενου τμήματος της

- Αποτρέπεται η επαπειλούμενη (υπερ)οικοδόμηση της δυτικής συνοικίας των Βριλησσίων

- Τίθεται προ των πυλών η απόκτηση και του υπολειπόμενου τμήματος των 1.610 τ.μ. του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου συνολικής έκτασης πλέον των 8,5 στρ., ώστε να πραγματωθεί σε όλο της το εύρος η απαίτηση των πολιτών για την πλήρη ελευθέρωση ενός ακόμα ιδιωτικού χώρου υπέρ του παρόντος και του μέλλοντος της πόλης και της νέας γενιάς της.

- Επιλύεται ένα ιστορικό αλλά και διαρκώς επίκαιρο ζήτημα της πόλης με τον πλέον θετικό τρόπο

- Τίθεται ταυτόχρονα, με τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, το θέμα της άμεσης αξιοποίησης για το παρόν και το μέλλον, ενός χώρου που και στο απώτερο παρελθόν είχε αποτελέσει από κοινωνική άποψη τοπόσημο συνάντησης, αναψυχής και άθλησης των δημοτών.

Η λήψη της απόφασης απόκτησης του Ο.Τ.61 αποδεικνύει την ισχυρή βούληση και ικανότητα της δημοτικής αρχής για την απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και την αξιοπιστία της στην υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων της με συγκεκριμένες πράξεις που σηματοδοτούν το μέλλον της πόλης. Η πρόταση του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και της δημοτικής πλειοψηφίας της παράταξης «Δήμος Δημιουργίας» στηρίχθηκε ανεπιφύλαχτα και από τις παρατάξεις «Ανατροπή στα Βριλήσσια» και «Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης & Πολιτισμού», καθώς και από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μ. Βερροιόπουλο και Κ. Φαράκλα, ενώ με λευκό τοποθετήθηκε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η παράταξη ‘Νέας Πνοή’ καταψήφισε την εισήγηση αγοράς του Ο.Τ.61, με τον επικεφαλής της και πρώην δήμαρχο κ. Ιωαννίδη να αρνείται να αναλάβει (έστω και των υστέρων) τις ιστορικές του ευθύνες αποτυχίας απόκτησης του χώρου επί των ημερών του, ενώ και η παράταξη «Δράση για μια Άλλη Πόλη» καταψήφισε για τους δικούς της λόγους την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης